Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Twee mooie najaarsactiviteiten in de regio Alkmaar

Volle bak bij Maria Fiselier en Peter Nilsson

Op zondag 27 september hebben we een geweldige middag beleefd, die verzorgd werd door Maria Fiselier en Peter Nilsson. Ruim 40 mensen, leden en enkele gasten van de solisten, mocht ik verwelkomen voor een prachtig concert.
Voor de pauze Schumann, met oa. de weinig gezongen cyclus over Maria Stuart en de prachtige Chansons de Bilitis van Debussy.
In de pauze ging vrijwel iedereen naar buiten vanwege het prachtige weer, maar men kwam daarna graag naar binnen voor de tweede helft van het programma. We kregen boeiend Engels repertoire, ingeleid door Peter Nilsson, (waarvan ze ook een mooie CD hebben uitgebracht), en de Cabaret Songs van Benjamin Britten, die een zeer enthousiaste vertolking kregen.
Het was een heerlijke middag, die we ook weer buiten konden afsluiten.

Boeiende lezing over Fritz Wunderlich

Op 8 november waren we met ruim 20 leden bij elkaar en hebben we geboeid geluisterd naar een lezing over Fritz Wunderlich, gehouden door Jean Peters, een goede vriend van onze gastheer. Hij vertelde veel over het leven en de helaas maar 11 jaar durende carrière van deze fantastische zanger, die veel te jong door een ongelukkige val van een trap is overleden.
Bij velen is Wunderlich vooral bekend als operettezanger en fantastische vertolker van de rol van Tamino in Mozart’s Zauberflöte, een rol die hij meer dan 300 keer vertolkt heeft, maar hij was zeer veelzijdig, zong ook jazz, speelde trompet en was een geweldige liederenzanger. Van al deze verschillende aspecten liet Jean mooie voorbeelden horen, om te besluiten met An die Musik, de toegift van het allerlaatste concert.
Het was een heel bijzondere bijeenkomst, de toehoorders waren enthousiast over deze invulling van een extra middag, die we in eigen beheer georganiseerd hebben. En zeker voor herhaling vatbaar.

Hilda Wouwenaar
contactpersoon afdeling Alkmaar

 
 
 

mezzosopraan Maria Fiselier tijdens het concert

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jean Peters tijdens zijn lezing voor de regio Alkmaar

 
 
 
 

VvhL - KVK-nr. 40445139