Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Full House met Claire en Lies

Het was passen en meten om 38 stoelen neer te zetten in de toch bepaald niet kleine huiskamer van Piet en Marianne Cijsouw in Schoorl. Hun gastvrije huis is al jaren een graag bezochte locatie voor onze concerten.

Om kwart over 2 werd er aangebeld en gevraagd: Hebben jullie nog plek voor twee personen? Toen hebben we nog maar een paar tuinstoelen uit de schuur gehaald en schoon geveegd. Omdat er toch een paar mensen niet kwamen, hadden we aan de 38 stoelen genoeg. Dit zegt dus al genoeg over de belangstelling voor een jong duo, Claire Lees en Lies Braakman, amper afgestudeerd, maar wat een kwaliteit. Fantastisch.

Prachtige zang, geweldig pianospel, maar nog belangrijker haast: wat waren ze goed op elkaar ingespeeld. Geen wonder, dat ze de prijs van de VvhL hebben gewonnen bij het Internationale Studenten Lied Duo Concours. En wat geweldig, dat wij in de afdeling Alkmaar één van de twee concerten hebben gekregen, die ze als prijs mochten verzorgen. Op zaterdag 23 januari traden ze op voor de afdeling Twente en op zondag in Schoorl. Beide concerten trokken veel publiek.

Bekend en onbekend repertoire, altijd een boeiende combinatie: Mendelssohn, de Fêtes Galantes van Debussy, Richard Strauss en Liszt, en na de pauze onbekende vrouwelijke componisten, waarvoor ze een lans willen breken: Rebecca Clarke en Lili Boulanger. Vervolgens Bernstein met de cyclus I hate music, werkelijk schitterend uitgevoerd, en een verstilde Ash Grove van Britten als afsluiting.

Als het engels zo (uit)gesproken wordt als Claire deed in de liederen en de korte inleidingen, dan is het toch wel een prachtige taal. Een daverend applaus tot slot, bloemen en dankwoord en daarna nog uitgebreid gelegenheid om met beide dames na te praten. Het was een geweldige middag.

Hilda Wouwenaar
contactpersoon afdeling Alkmaar

Claire Lees
sopraan

Lies Braakman
piano

concert in Twente
op 23 januari

VvhL - KVK-nr. 40445139