Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Een bijzonder concert met een feestelijk tintje

De kamer van de familie Cijsouw in Schoorl was op zondag 9 oktober weer goed gevuld. Het werd een bijzonder concert met bekende en minder bekende liederen en met een feestelijk tintje.

Op 9 oktober kwam Irene Maessen met Maurice Lammerts van Bueren naar Schoorl met hun programma Het meisje en de nachtegaal. Maurice was er al vroeg om in te spelen, maar Irene was later dan ze wilde door nogal wat oponthoud in het verkeer. Er werden nog wat puntjes op i-tjes gezet en dingen doorgezongen, waarna ze zich terugtrokken en ik het publiek kon verwelkomen. Het werd weer een kamer vol bij familie Cijsouw, mede door een jarige, die met kinderen en (grote) kleinkinderen zijn verjaardag pleegt te vieren met een klassiek concert. Daar had de jarige, die helemaal uit Twente kwam, nu onze middag voor uitgekozen. Heel bijzonder om op deze wijze je verjaardag te vieren.

Net zo bijzonder was uiteindelijk ook het recital, met liederen van Schubert en Grieg, maar ook met liederen van Antoon Maessen. Irene vertelde dat haar oom deze liederen voor haar eindexamen gecomponeerd had. En na de pauze klonken er werken van Granados, waarbij vooral de redelijk onbekende Cançiones Amatorias zeer in de smaak vielen.
Al met al een geweldige middag, waarbij we tijdens de nazit natuurlijk ook de jarige toegezongen hebben. Per slot van rekening houden we van zingen. Dit werd door hem zeer gewaardeerd.

Hilda Wouwenaar
contactpersoon afdeling Alkmaar

VvhL - KVK-nr. 40445139