Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Eerste promotieconcert Drenthe

Een nieuwe VvhL-afdeling?

Met enige regelmaat ontving het bestuur de vraag waarom de Vrienden van het Lied in alle provincies afdelingen heeft behalve in Drenthe. Historisch gezien (de VvhL bestaat 55 jaar!) zijn afdelingen daar ontstaan, waar één of meer leden bereid waren concerten te organiseren. Bovendien moesten er voldoende liedvrienden uit hun omgeving enthousiast genoeg zijn om lid te worden en de concerten te bezoeken. Dan moest er ook nog iemand zijn, die zijn huis openstelt als concertlocatie. Gelukkig is dat in al die 55 jaar op veel plekken van het land gelukt, maar helaas nog niet in Drenthe.

Is de tijd rijp in Drenthe?

Op diverse plekken, vaak in mooie boerderijen, vinden al losse liedrecitals plaats, waar VvhL-solisten optreden. Onder de paraplu van de Vrienden van het Lied kunnen die structureel georganiseerd worden met garantie van kwaliteit, publiek en betaling van de artiesten. Aan enthousiasme zal het de gastvrouw van dit concert, musicus/zangdocent Ellen Steffers-Dekker, bepaald niet ontbreken, maar zijn er voldoende liedvrienden in de regio die het initiatief met een lidmaatschap willen ondersteunen? Of hun bestaande lidmaatschap van een andere regio willen verruilen voor dat van Drenthe? Op die vragen hoopt het bestuur na dit concert een antwoord te kunnen geven.

Een goed begin is het halve werk

Kent u muziekliefhebbers in de omgeving van Ruinerworld, gelegen tussen Meppel en Hoogeveen? Attendeer hun op dit concert. De gegevens staan hieronder vermeld. Drenthe verdient het om een eigen afdeling te hebben van de Vrienden van het Lied. Het bestuur zet zich hier graag voor in en hoopt op veel publiek bij dit promotieconcert.

Zaterdag 2 juli 2016 om 15.00 uur

‘De Eikenheuvel’, Berghuizen 34, 7961 LT Ruinerwold
Hans Pieter Herman (bariton) en Peter Nilsson (piano)
Zij brengen een boeiend en gevarieerd programma onder de titel Sole e Amore met werken van Roger Quilter, Maurice Ravel, Robert Schumann, Richard Strauss, Gabriel Fauré, Reynaldo Hahn, Giacomo Puccini en enkele Amerikaanse componisten

Entree (ook voor leden VvhL) € 15,- inclusief koffie/thee in de pauze, programma + liedteksten en drankje + hapje na afloop
Aanmelding graag vóór vrijdag 1 juli bij de VvhL-concertorganisatie via ahodovink@a1.nl of 0541 517516


Hans Pieter Herman, bariton


Peter Nilsson, piano


zaterdag 2 juli
Ruinerwold

VvhL - KVK-nr. 40445139