Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Tweede promotieconcert Drenthe

Een afdeling Drenthe?

In 1961 werd de vereniging Vrienden van het Lied opgericht om in kleine ruimtes voor 40 tot 50 personen het liedoeuvre van Schubert, Schumann en vele andere componisten te laten klinken. Anno 2016 zijn er 23 regionale afdelingen, maar de enige provincie zonder afdeling is Drenthe. Daar wordt nu aan gewerkt, want ook in deze provincie moet het mogelijk zijn om een groep mensen te vinden, die elk jaar uitkijken naar drie concerten op eigen locaties: in voorjaar, herfst en winter.

Twee promotieconcerten

Op zaterdag 2 juli vond het eerste promotieconcert plaats in ‘De Eikenheuvel’ te Ruinerwold. Hans Pieter Herman en Peter Nilsson gaven een mooi recital, dat een goede start was met leden van omliggende regio's en niet-leden uit de buurt. Op 25 september vindt het tweede promotieconcert plaats, nu in Whitton House te Wittelte. Het concert is gratis, dus neem vooral vrienden en familieleden mee. Het wordt dringend aangeraden om te reserveren. Na afloop is er een Strawberry Cream Tea, die voor eigen rekening komt. De prijs hiervan is 10 euro en reserveren is hiervoor noodzakelijk.

Bevordering van de liedkunst

Kent u muziekliefhebbers in de omgeving van Wittelte, gelegen tussen Steenwijk en Beilen? Attendeer hun op dit concert. De gegevens staan hieronder vermeld. Drenthe verdient het om een eigen afdeling te hebben van de Vrienden van het Lied. Het bestuur zet zich hier graag voor in en hoopt ook bij dit tweede promotieconcert op veel publiek. Hoe meer luisteraars, hoe meer leden, hoe meer kans op een nieuwe regio. Dus zegt het voort!

Zondag 25 september 2016 om 14.00 uur

'Whitton House', Wittelterweg 29, 7986 PL Wittelte
Robbert Muuse (bariton) en Micha van Weers (piano)
met Die schöne Müllerin van Schubert
Entree is gratis; na afloop High Tea ad 10 euro
Aanmelding graag voor 21 september bij het gastadres via 0521 599191 of whittonhouse@live.com

foto Merlijn Doormernik
Robbert Muuse en Micha van Weers

 

zondag 25 september
Whitton House
Wittelte

VvhL - KVK-nr. 40445139