Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Terugblik: betoverend liedrecital van Henriette Feith en Maurice Lammerts van Bueren

´It has become that time of evening when people sit on their porches, rocking gently and talking gently and watching the street ...´ Zo begint Knoxville: Summer of 1915 van Barber dat sopraan Henriette Feith en haar pianobegeleider Maurice Lammerts van Bueren vertolkten op de warme, zonnige namiddag van zondag 3 oktober in de Johannastate in Leeuwarden. Even daarvoor koesterden de bezoekers zich nog op een bankje in de zon voor deze stadsboerderij. Zij konden zich goed vinden in het verhalende karakter van de bijzondere liedkeuze.

 

Op het programma stonden van oorsprong orkestliederen die door de componisten zelf waren getoonzet voor zang en piano. Al bij de eerste noten van de Chants d´Auvergne van Canteloube was het duidelijk: hier ging iets moois gebeuren. Maurice Lammerts van Bueren en Henriette Feith namen ons mee naar de Auvergne. De heldere en stralende stem van Henriette paste wonderwel bij de pure chants van uiteenlopend karakter. De juiste timing en het samenspel van de solisten was indrukwekkend. Nog onder de betovering van Baïlèro en na de kwinkslag van Lou Coucut, mochten we luisteren naar Shéhérazade van Ravel, waar een warme stem zich mengde met het kleurenpalet van de pianist.

 

Na de pauze maakten we de overtocht naar Amerika. Het geluid van Bernstein voelde vertrouwd en als sluitstuk werden we getrakteerd op het prachtige Knoxville van Barber.

 

De luisteraars wisten het antwoord wel op de titelvraag van het programma ´Who needs the band?´.  Met Henriette Feith en Maurice Lammerts van Bueren heb je geen orkest nodig.

 

Yolande Couweleers
contactpersoon Regio Friesland

Johannastate, Leeuwarden
Concert van: Henriette Feith en Maurice Lammerts van Bueren

VvhL - KVK-nr. 40445139