Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Terugblik: Koetsen op het gras

In de sfeervolle ambiance van Fogelsangh State hebben sopraan Mijke Sekhuis en gitarist Jonas Skielboe op zondag 22 mei 2011 een bijzonder mooi en succesvol concert verzorgd: Componistenbrieven.De moderne componist Dominick Argento heeft brieven van componisten op muziek gezet voor sopraan en gitaar. Na een toelichting op elke brief zong Mijke Sekhuis warm en expressief wat de componisten in voorbije eeuwen op hun hart hadden: geldzorgen, liefdesproblemen, de worsteling met het leven. Qua inhoud niets nieuws onder de zon, maar het waren wel de woorden van Bach tot Puccini die tot ons kwamen in verrassende en boeiende muziek.


Elke brief werd gekoppeld aan een aantal bekende liederen van de componisten. Zo kregen we een scala aan stijlen te horen en dat werd heel knap gedaan. De aanvankelijke terughoudendheid bij bezoekers over een recital met gitaar verdween: de beheerste passie en verfijndheid van het gitaarspel van Jonas Skielboe maakte de liederen licht en transparant. Complimenten om zon grote variatie in sterke samenhang te presenteren.


Er klonken liederen van het Ave Maria van Gounod tot O mio babbino caro van Puccini. Een aria? Natuurlijk, na de laatste brief, van Puccini, had het zeer enthousiaste publiek nog een bekend werk van Puccini te goed. En zo klonk een grandioze aria als toegift.


Na afloop stonden de koetsen weer in het Koetshuis en ging iedereen vol muziek naar huis. Met dank aan de Soroptimisten Friesland-Noord die het initiatief namen voor dit concert. De opbrengst van dit concert komt ten goede aan een vlindertuin van het Fryske Gea.


Yolande Couweleers
contactpersoon Regio Friesland
mei 2011

zondag 22 mei 2011: Mijke Sekhuis (sopraan) en Jonas Skielboe (gitaar)
Programma: Componistenbrieven
Fogelsangh State, Veenklooster
65 bezoekers waarvan 13 leden VvhL


Mijke Sekhuis en Jonas Skielboe in Fogelsangh State (foto's: Theo Oppewal)
Bij dit benefietconcert kwam de entreeopbrengst ten goede aan een educatieve vlindertuin in Eernewoude.
De organisatie was in samenwerking met de Soroptimistclub Friesland-Noord.Programma
ยป zie hier

VvhL - KVK-nr. 40445139