Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Terugblik: Afdelingsjubileum in Oranjezaal

De afdeling Friesland bestaat 30 jaar en dat werd gevierd op 6 november 2011 in de Oranjezaal van het Stadhuis te Leeuwarden. Sopraan Caroline Stam, bariton Matthijs Mesdag en pianist Maarten Hillenius waren uitgenodigd met hun programma Holland-Amerika. Contactpersoon Yolande Couweleers brengt verslag uit van het jubileumconcert van de regio Friesland.


"In de luisterrijke en oer-Hollandse Oranjezaal met portretten van de vorsten Willem I tot Juliana klonken liederen van 20e-eeuwse componisten uit Nederland en Amerika. Wat een genot om zoveel Nederlands lied te horen. Prachtige composities van vele Nederlandse componisten stonden op het programma.


Met name de cyclus My Kingdom van Jan Masséus bekoorde mij om zijn lichtheid, gezongen met een warme baritonstem door Matthijs Mesdag, en ook de vier liederen uit Arnhems Elegieën van Hans Broekman die Caroline Stam doorleefd en indringend wist te brengen, gingen recht het hart in.


Altijd mooi zijn natuurlijk de Hermit Songs van Samuel Barber, met prachtige pianopartijen voor Maarten Hillenius. Sure on this shining night eveneeens van Barber klonk speciaal voor Anneke Burg, die in 1981 de afdeling heeft opgericht en vervolgens 27(!) jaar heeft vormgegeven. Met het duet Bess, You Is My Woman Now uit Porgy & Bess van Gershwin besloten de solisten het concert.


Zo beleefden we met ruim 50 bezoekers, waaronder leden van meerdere afdelingen, een prachtige middag op een prachtige plek, met speciale dank aan de Gemeente Leeuwarden die ons zo gastvrij ontving."


Yolande Couweleers
contactpersoon Afdeling Friesland
november 2011

zondag 6 november 2011: Caroline Stam (sopraan), Matthijs Mesdag (bariton) en Maarten Hillenius (piano)
Programma: Holland-Amerika
Oranjezaal van het stadhuis, Leeuwarden

Recital van Caroline Stam en Maarten Hillenius
Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Leeuwarden, Provincie Friesland, Prins Bernhard CultuurFonds, Anne Sollie Pianotechniek, Salverda BanketbakkerijVvhL - KVK-nr. 40445139