Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Tussen Moskou en New York ligt de weg naar Huize Voormeer

Huize Voormeer te Heerenveen opende voor het eerst haar deuren voor de Vrienden van het Lied. Met deze nieuwe locatie heeft contactpersoon Yolande Couweleers de Friese afdeling van de vereniging weer eens een uitstekend podium bezorgd voor een concertmiddag in stijl. Het publiek kwam zondag 18 november 2012 vanuit alle hoeken van het land naar Heerenveen om de liederenrecital van Hans Pieter Herman en Maurice Lammerts van Bueren bij te wonen. Een verslag van Yolande Couweleers.

"Rustig wandelend komen bezoekers aan bij Huize Voormeer in Heerenveen. Men bewondert de gevel, het bordes, de prachtige kippen en haan in de voortuin en vol verwachting komt de een na de ander binnen: "Wat een prachtige locatie!" Dat was ook de reactie van Hans Pieter Herman die in gedachten de videoclip al aan het maken was, Don Zhuana in een ideale setting.

Voor een groot deel van het publiek is het een kennismaking met de Vrienden van het Lied. Aan bariton Hans Pieter Herman en pianist Maurice Lammerts van Bueren de eer om een ieder te laten proeven aan de intieme setting van een huisconcert met hun programma 'Tussen Moskou en New York'. Beide heren zijn goed op elkaar ingespeeld, hebben een geweldige timing en hebben vooral heel veel plezier in het samenspel. Van het romantische lied van Tsjaikovski, waaronder de Serenada Don-Zhuana, naar het poëtische Saluste du Bartas van Honegger en net toen Saluste du Bartas en Marguérite de Navarre elkaar hadden gevonden... kraaide buiten de haan. Vervolgens de Vier ernste Gesänge van Brahms, ingetogen gezongen en prachtig begeleid, waarmee de solisten het publiek wisten te raken.

Na de pauze een Don Quichotte die ook prima past in de rococozaal van Huize Voormeer. Van Ravels Don Quichotte à Dulcinée maken we de overtocht naar New York met Cabaret Songs van Bolcom en Laitman. In elk lied een zeer expressieve Hans Pieter Herman en een evenzo expressieve Maurice Lammerts van Bueren waarbij ik evenveel genoot van de ontzettend grappige en interessante pianobegeleiding als van de manier waarop het verhaal verteld werd. Het publiek was blij met wel twee toegiften. De kennismaking is zeer geslaagd. Dat heeft ook alles te maken met het gastvrije onthaal op Huize Voormeer door José Jonkers. Vier nieuwe leden melden zich aan. Dat is goed nieuws voor de afdeling Friesland. We maken ons op voor drie concerten per jaar. Er liggen al mooie plannen klaar."

Yolande Couweleers
contactpersoon regio Friesland
20 november 2012

41 bezoekers
16 leden

Huize Voormeer, Heerenveen


zondag 18 november 2012
Hans Pieter Herman en Maurice Lammerts van Bueren
'Tussen Moskou en New York'
Huize Voormeer, Heerenveen
VvhL - KVK-nr. 40445139