Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Huize Voormeer opent voor de Vrienden van het Lied haar deuren

De afdeling in Friesland heeft weer een pareltje ontdekt om op zondag 18 november een recital te organiseren. In de provincie Friesland is mevrouw José Jonkers als trouw lid van de vereniging opgestaan om de deuren te openen van het monumentale pand Huize Voormeer.


Contactpersoon Yolande Couweleers: "Vorig jaar zijn we al eens wezen kijken in Huize Voormeer, maar het lukte nu pas om een datum rond te krijgen. Gastvrouw José Jonkers woonde eerst in Noord-Holland en hield daar ook concerten voor de vereniging. Bij de verhuizing liet ze aan de afdeling Friesland weten deze nieuwe locatie beschikbaar te stellen.


We zijn steeds geweldig blij dat mensen hun huis beschikbaar willen stellen voor een concert. De wisselende en bijzondere locaties in de provincie maken elk concert weer tot een evenement, zeker als het samengaat met de grote gastvrijheid die ons steeds weer ten deel valt. Zo bleek ons eerste bezoek aan Huize Voormeer samen te vallen met de verjaardag van José, mochten Heleen van der Vlerk (voormalig contactpersoon) en ik de taarten voorproeven, en kon het niet anders of er werd gezongen."


Huize Voormeer
Huize Voormeer is een monumentaal pand in Heerenveen. Het huis is in 1755 gebouwd in opdracht van de familie Van Heloma en werd voorzien van fraaie rococo-stucwanden en -plafonds evenals kostbaar goudleerbehang. Het familiehuis van de Van Heloma's is een mooi 18e-eeuws huis waar de familie vanaf 1755 tot 1922 heeft gewoond. De familie Van Heloma behoorde al vanaf de 17e eeuw tot de elite van het zuidoosten van Friesland, waar ze rijkdom verwierf in de turfwinning. Een portret van de maker hangt boven de deur in een van de vertrekken. In de 17e eeuw stonden op deze plaats andere huizen met namen als Sickinga Huijs en Jonkershuis.In 1977 is het huis van binnen ingrijpend gerestaureerd en in 2009-2010 is het ook aan de buitenzijde gerestaureerd. Het pand is een rijksmonument dat bewoond wordt door onder anderen onze gastvrouw José Jonkers. Normaliter is dit huis van de Heloma Stichting niet toegankelijk voor publiek, maar geïnteresseerden kunnen een rondleiding in huis en tuin krijgen van de heer R.J. Wielinga, restauratie-architect en sinds 1974 bewoner van het huis.


Programma
Bariton Hans Pieter Herman en pianist Maurice Lammerts van Bueren verzorgen de liederenrecital in de rococozaal van het pand. Met hun programma 'Tussen Moskou en New York 2' brengen ze liederen ten gehore van Tsjaikovski, Honegger, Brahms, Ravel, Laitman en Bolcom.
Huize Voormeer, Heerenveen weergeven op een grotere kaart
Huize Voormeer, Heerenveen
Schouw van rococo-stucwerkzondag 18 november 2012
Hans Pieter Herman (bariton) en Maurice Lammerts van Bueren (piano)
aanvang 15.00 uur
t.h.v. José Jonkers
Huize Voormeer
Heideburen 97
8441 GN HeerenveenProgramma
» Tussen Moskou en
New York 2
(pdf)Aanmelden
contactpersoon Yolande Couweleers
tel. 058-2991822
yolben@yahoo.comVvhL - KVK-nr. 40445139