Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Rococo, Romantiek en Jugendstil in Friesland

Bariton Martijn Sanders en pianist Ernst Munneke brengen op zondag 23 maart hun programma ‘Van Romantiek tot Jugendstil’ in de Rococo-zaal van Huize Voormeer in Heerenveen.

Bariton Martijn Sanders voelt zich zeer thuis in het laatromantische liedrepertoire. Zijn studietijd in Wenen heeft daar zeker aan bijgedragen evenals zijn carrière als operazanger. Ook als liedzanger en concertsolist heeft Martijn een grote reputatie opgebouwd en is hij te horen op de belangrijke podia in binnen- en buitenland.
Pianist Ernst Munneke specialiseerde zich in liedbegeleiding bij Rudolf Jansen en volgde masterclasses bij Dietrich Fischer-Dieskau. Hij heeft een intensieve concertpraktijk met vele zangers en instrumentalisten.
De samenwerking tussen Martijn en Ernst dateert al van hun studietijd in Utrecht. Ze voelen elkaar perfect aan in de muziek, waardoor ze met een paar repetities helemaal samen zijn. U hoort van hen een bijzonder programma met liederen van o.a. Anna Cramer, Schreker en Weingartner, maar ook van welbekende componisten als Richard Strauss en Brahms, en wel op een bijzonder locatie.

Voor de tweede keer is de afdeling Friesland te gast in het prachtige Huize Voormeer in Heerenveen. Het huis is in 1755 gebouwd in opdracht van de familie Van Heloma en werd tot 1922 door de familie bewoond. De familie Van Heloma behoorde al vanaf de 17e eeuw tot de elite van het zuidoosten van Friesland, waar ze rijkdom verwierf in de turfwinning. Een portret van de maker hangt boven de deur in een van de vertrekken. In 1977 is het huis van binnen ingrijpend gerestaureerd en in 2009-2010 ook aan de buitenzijde. Het pand is een rijksmonument dat bewoond wordt door onder anderen onze gastvrouw José Jonkers, tevens lid van de Vrienden van het Lied. Normaliter is dit huis van de Heloma Stichting niet toegankelijk voor publiek, dus grijp uw kans!

Huize Voormeer, Heerenveen
Schouw van rococo-stucwerkzondag 23 maart 2014
Martijn Sanders (bariton) en Ernst Munneke (piano)
aanvang 15.00 uur
t.h.v. José Jonkers
Huize Voormeer
Heideburen 97
8441 GN HeerenveenAanmelden
contactpersoon Yolande Couweleers
tel. 058-2991822
yolben@yahoo.comVvhL - KVK-nr. 40445139