Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Derde concert winnaars IVC-VvhL-prijs in Huize Voormeer

Mezzosopraan Florieke Beelen en pianiste Abigail Richards wonnen in september 2014 op het IVC de Vrienden van het Liedprijs. Hun prijs was dat ze drie recitals mochten geven voor de Vereniging. De afdeling Friesland was een van de gelukkigen die dit sprankelende duo mocht ontvangen.

Op zondag 14 juni waren Florieke Beelen en Abigail Richards blij verrast, toen ze aankwamen op het landgoed van Huize Voormeer. We gingen allemaal een bijzondere zondagmiddag tegemoet met een concert in de fraaie Rococo-zaal en met een nazit in de tuin naar een ontwerp van Roodbaard in het verschiet. Met 45 bezoekers was de zaal weer goed gevuld.

(foto's: Wim van der Veen)
Voor de pauze klonken er prachtige liederen van Duparc en Wolf en kreeg ik kippevel bij Mahler. Na de pauze gaf Abigail een geanimeerde toelichting bij de cycli van Britten en Barber en maakte ze ons deelgenoot van de getoonzette gedachtenflarden, die haar het meest verrasten. Tussen twee 'lullabies' van Britten in klonk het gekraai van de haan, gevolgd door een ferm Quiet! van Florieke, die de 'lullaby' A charm van Britten inzette. Florieke heeft een mooie voordracht en Abigail is heel beeldend in haar spel. Het publiek bedankte de solisten enthousiast en kregen een vrolijke toegift , waarna we ons naar de tuin begaven en nog gezellig napraatten.

Yolande Couweleers
contactpersoon Friesland


Huize Voormeer, Heerenveen

zondag 14 juni 2015
Florieke Beelen en Abigail Richards

VvhL - KVK-nr. 40445139