Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Primeur in Leiden met Maria Fiselier

Maria Fiselier, winnares van de Vrienden van het Lied-prijs bij het IVC in 2012, gaf op zondag 19 januari haar eerste optreden voor de vereniging. Er waren veel leden uit andere regio's naar Leiden toegekomen. Het was de reis beslist waard!

De sfeervolle huiskamer van gastvrouw Mette Lise Boumeester was met ruim 40 luisteraars goed vol. Door het grote verhoogde podium had Maria Fiselier alle ruimte en kon iedereen haar goed zien. Samen met de pianist Peter Nilsson bracht ze eerst de Wesendonck-lieder van Wagner. Met lange lijnen en een fraaie dynamiek wist Maria de spanning vast te houden. In de Chansons de Bilitis van Debussy riep ze de antieke en erotische beelden op, die Pierre Louÿs in zijn gedichten heeft gestopt. Het gedeelte na de pauze was gewijd aan Engelstalige liederen. Peter Nilsson gaf een plezierige uitleg met name over Ivor Gurney en diens vriend Herbert Howells. Hierna klonken cabareteske liederen van Britten en Bolcom. De sprankelende begeleiding van Nilsson en de theatrale uitvoering van Fiselier zorgden voor een feestelijke afsluiting van dit veelzijdige recital.


foto: Eugène Bridié

Maria Fiselier heeft een prachtige stem, is zeer expressief en in alle talen goed verstaanbaar. Voor het uitvoerende duo was het een geslaagde première bij de vereniging. Het was een goed huisconcert helemaal in de stijl van de Vrienden van het Lied: een volle huiskamer, een gezellige sfeer en een hoge kwaliteit.
Wie dit concert heeft gemist, kan dit duo nog beluisteren op 2 maart in Zwolle en op 16 maart in Haarlem.

Dinant Krouwel
secretaris Vrienden van het Lied

VvhL - KVK-nr. 40445139