Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Terugblik: Vogels in wedstrijd met bariton

Zondag 10 april was in veel opzichten een geweldige dag. Het begon al met het fantastische weer. Om in dit jaargetijde naar Mijnsheerenland te rijden is een bijzonder aangename belevenis. Er staan zoveel bloesembomen in bloei! Het is een feest om te zien. Ook de tuin van de familie Bonebakker, bij wie het concert dit keer werd gehouden, was een lust voor het oog, met heel veel narcissen en andere lentebloemen. Overal waren door de gastvrouw leuke, uitnodigende zitjes gemaakt.


Zanger Daniël Hermán Mostert zou om één uur aankomen. Hij moest alleen pianiste Sofia Vasheruk nog onderweg ophalen bij het Centraal Station in Rotterdam, maar vanwege een marathon in de stad konden ze de stad niet meer uitkomen. Het werd dus later en later. Ik bedacht dat Daniël wel veel stress moest hebben, als ik er al zo zenuwachtig van werd! Gelukkig waren ze toch nog net op tijd om heel even in te zingen en de tuin te bewonderen.


Daniël begon het concert met het toepasselijke lied Im Frühling van Schubert. Ook Die Taubenpost zong hij prachtig. De liederen van Poulenc werden op zon manier voorgedragen dat het wel een toneelstuk leek. Je wilde eigenlijk niet op het programma naar de tekst kijken, omdat je dan iets van zijn mimiek zou missen. Alle mensen vonden deze liederen geweldig en vooral omdat Daniël ze zo goed bracht. Ik heb ademloos naar zijn mooie uitspraak van het Frans geluisterd en hing aan zijn lippen. Sofia ondersteunde Daniël met haar mooie pianospel. Het is een fantastisch duo. Zij hebben het zichzelf niet makkelijk gemaakt wat de liedkeuze betreft.


Daniël en Sofia hebben samengewerkt met de componist Matijs de Roo en konden daardoor een splinternieuw lied van deze componist ten gehore brengen. Helaas kon Matijs er zelf niet bij zijn. Het was een heel modern lied. Leuk om eens iets heel anders te horen. De vereniging wil heel graag liederen van Nederlandse componisten laten uitvoeren. Dus ook dat was een goede keuze van Daniel en Sofia.


Na het concert kon iedereen in de tuin gezellig napraten onder het genot van een drankje en alle romantische zitjes uit proberen, ook aan het water. Als klap op de vuurpijl zijn de solisten en mijn man en ik blijven eten bij de gastvrije familie Bonebakker. Daniël en Sofia moesten nog helemaal terug naar Enschede, dus dat was nog een heel eind rijden. We zaten onder een prachtige notenboom en de vogelkastjes boven ons hoofd waren al bewoond. De vogel des huizes heeft zich dapper laten horen tijdens het concert, want hij deed met Daniël een wedstrijd wie het mooist kon musiceren. Tussen de regels door hoorde je af en toe de vogel fluiten. Volgens mij hebben toch Daniel en Sofia glansrijk gewonnen. Wat een geweldig concert!


Gerry Volker
contactpersoon regio Rotterdam
april 2011


foto's: Fransje Bonebakker-Tabingh Suermondt


Mijnsheerenland, 10 april 2011
Daniël Hermán Mostert (bariton) en Sofia Vasheruk (piano)
programma: Schubert, Poulenc, e.a.

VvhL - KVK-nr. 40445139