Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Terugblik: Twee geslaagde ledenconcerten

Regio Rotterdam opende als eerste van de regio's het nieuwe concertseizoen. En wel met maar liefst twee leden-voor-ledenconcerten. De eerste vond plaats op zondag 21 augustus en de tweede een week later op zondag 28 augustus. Plaats van handeling was bij contactpersoon Gerry Volker-de Visser in Maassluis. Hieronder volgt een verslag van beide concertmiddagen van haar hand.


Liesbeth Reijerkerk is nog maar pas lid geworden van onze regio en zong fantastisch met begeleiding van Winfried Verwey. Ze zong een lied van Tsjaikovski in het Russisch, Spanisches Lied van Brahms en het lied Complainte de la Seine van Kurt Weill. Het klonk erg professioneel.


Three William Blake Songs werden gezongen door Geert Woltjer met Ton Severijnen aan de piano. Doordat de toehoorders de liedteksten kregen uitgereikt, konden we ook van de mooie gedichten genieten.


Frans Prins zong met begeleiding van Peter de Wilde een lied naar een gedicht van Adriaan Roland Holst en een van Jan van Nijlen. Beide gedichten zijn door Frans Prins zelf op muziek gezet, waaruit maar weer blijkt dat we toch veel talenten in onze regio hebben.


We hadden op de eerste concertdag het geluk dat de pianist Jeroen Liedorp kon begeleiden. Hij heeft het wel geweten! Joes Hagendoorn zong met Jeroen de prachtige liederen van An die ferne Geliebte van Beethoven. Hans Boersma zong onder meer Waldesnacht van Franz Schubert, met een begeleiding die je niet zomaar wegspeelt: Jeroen Liedorp volgde moeiteloos het soms wel heel snelle tempo van de zanger. Johan van Boven uit Den Haag maakte een muzikaal uitstapje naar onze regio. Omdat er deze keer twee leden-voor-ledenconcerten waren, kon hij met Schubert-liederen ook een plaatsje op het programma krijgen. Gerry Volker zong het Regenlied van Brahms en Sehnsucht van Schubert. Heerlijk om een keer met zon fantastische begeleider te mogen zingen. Dank aan Jeroen Liedorp.


Op de fotos zie je onder meer Jeroen Liedorp die op de bank zit uit te blazen, aandachtige toehoorders, Liesbeth Reijerkerk met Winfried Verwey, Ria van Santen met haar man in de tuin. (Bij haar is het volgende concert van Regio Rotterdam.) Hans Boersma zingt met Jeroen Liedorp aan de vleugel en Winfried Verwey slaat de paginas om bij het heftige, snelle lied.


De pianist Peter de Wilde had bij de liederen graag ook teksten willen hebben. Hij heeft zich steeds afgevraagd wat er bij Waldesnacht allemaal in dat bos gebeurde. Soms is het ook wel leuk om je eigen fantasie te laten werken, maar we zullen er de volgende keer rekening mee houden. Misschien dat de solisten bij onbekende liederen een volgende keer zelf voor de teksten kunnen zorgen.

Tweede leden-voor-ledenconcert
Bij het tweede concert was er een heel afwisselend programma. Raymond Delnoye, een professionele fluitist, was zo aardig bij ons een stuk te willen spelen met Fieneke van Stekelenburg aan de piano. Beiden wonen in hetzelfde flatgebouw, dus dat was gemakkelijk geregeld. Raymond is met pensioen en hij vertelde mij dat hij tegenwoordig liever golf speelt, maar het fluiten ging nog fantastisch. Hij haalde anekdotes op uit zijn tijd in het orkest en had het heel gezellig met Fons Hosman op het terras.


Pieter Stokvis begeleidde zichzelf met Zweedse liederen op de gitaar. Fons Hosman, bij velen welbekend van de wijnconcerten in Vlaardingen, zong drie liederen van Schubert en twee van Tsjaikovski. Hij werd begeleid door Corrie Ambachtsheer. Hij is een graag geziene gast bij de leden-voor-ledenconcerten. Vorig jaar kwam Elly Ameling speciaal voor hem.


Twee leden van het ensemble Trevoc zongen deze keer solo met Marion Stokvis aan de piano. Door ziekte van Noks Nauta konden zij niet als ensemble optreden. Daarvoor in de plaats kwamen twee duetten van Eveline Mank en Hildegard Verbaarschot. Erg fijn dat zij zoveel mooie duetten op het repertoire hebben. Hans Boersma en Gerry Volker zongen nog een duet van Purcell met Fieneke van Stekelenburg aan de piano.


Tenslotte kwam er nog een mooie solo-toegift van Raymond Delnoye met een lied van Debussy. Wonder boven wonder kwam er na een hele dag regen opeens na afloop even zon, zodat we toch nog op het terras een wijntje konden drinken. Het waren fantastische optredens.


Nu maar weer studeren voor de volgende keer in juni 2012. Dan hoop ik weer op veel toehoorders en solisten. Eerst gaan we naar Gouda voor een concert bij Ria van Santen met de bariton Hans Pieter Herman en de pianist Maurice Lammerts van Bueren op zondag 2 oktober. Daarna gaan we ons 50-jarig jubileum vieren op 12 november in de Doelen.


Gerry Volker-de Visser
contactpersoon Regio Rotterdam
september 2011Concertlocatie Maassluis
zondag 21 en 28 augustus 2011
programma: leden-voor-ledenconcert


Aankondiging
ยป Aankondiging met programma

VvhL - KVK-nr. 40445139