Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Terugblik: Ruth Willemse en Vital Stahievitch in Rotterdam

Mezzosopraan Ruth Willemse en pianist Vital Stahievitch verzorgden zondag 24 juni 2012 een recital ten huize van de familie Hekking te Rotterdam. Onder de titel 'Golven van hoop, verlangen en een zee van tranen' vertolkten zij werken van Schumann, Quilter, Elgar en Haydn. De organisatie was in handen van de regio Rotterdam. Contactpersoon Gerry Volker-de Visser brengt verslag uit.


"Op zondag 24 juni was het buiten koud en regenachtig en daardoor binnen extra gezellig. Gelukkig was Paul Hekking, onze gastheer, zo vriendelijk de solisten van het station te halen. Daardoor kwamen zij gelukkig niet verregend aan. Ruth Willemse en Vital Stahievitch waren onder de indruk van de gastvrijheid van de familie Hekking. Misschien ook daardoor hebben zij een fantastisch concert gegeven!


Vooral de liederen van Schumann, naar gedichten van koningin Maria Stuart, maakten diepe indruk. Het leek alsof Ruth zelf in de gevangenis zat, zo doorleefd bracht zij deze liederen. Ook de liederen van Quilter en Elgar werden prachtig gezongen en gespeeld. En wat is Vital Stahievitch een fantastische begeleider!


Na afloop kwamen Ruth en Vital allebei aarzelend met een cd over de brug. Natuurlijk heb ik die gelijk gekocht. Zo kan ik deze fantastische artiesten thuis nog eens horen. Na afloop bleven veel mensen gezellig napraten onder het genot van een hapje en drankje.


Ik kon ook twee nieuwe leden inschrijven en verdere afspraken maken voor het ledenconcert op 9 september. Helaas kunnen er geen aanmeldingen meer bij, want er zijn al heel veel deelnemers. Dat wordt nog even flink studeren en dan wordt ook dat weer een fantastische middag!"


Gerry Volker
Contactpersoon regio Rotterdam
juli 2012




















Mezzosopraan Ruth Willemse en pianist Vital Stahievitch

'Golven van hoop, verlangen en een zee van tranen'
zondag 24 juni 2012
t.h.v. fam. Hekking
Rotterdam



VvhL - KVK-nr. 40445139