Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Terugblik: Soms kon je Lotte zien dansen in de tuin

Regio Rotterdam had zondag 9 september 2012 een leden-voor-leden-concert georganiseerd. Leden van de Vrienden van het Lied konden in Maassluis acte de présence geven met een lied naar keuze. Elf deelnemers hadden zich opgegeven. Het werd in alle opzichten een geslaagde middag: een geweldig concert met mooie stemmen, een bijzonder programma met veel onbekende liederen en fantastisch weer. Contactpersoon Gerry Volker-de Visser brengt verslag uit.


"Er waren liederen van Anna Cramer, gezongen door Jaap Heins met aan de vleugel Jaap de Roon Hertoge. Veel liederen van Cramer zijn behandeld tijdens de masterclass in de Lutte door Irene Maessen en Reinild Mees. Deze beide Japen hebben daar veel geleerd. Ook zong Jaap Heins het aangrijpende wiegenlied van Moessorgski, waarbij het kind niet in slaap wordt gewiegd, maar al gestorven is. De wens wordt uitgesproken dat de engelen in de hemel nu om het jongetje heen staan.


Er waren nog meer vrij onbekende liederen: Marianne v/d Heuvel zong Chopin-liederen, heel mooi begeleid door Marijke de Visser. Ook de drie Saint Saens-liederen, gezongen door Ton Severijnen en heel mooi begeleid door Geert Woltjer, waren een verrassing. Verder waren er natuurlijk een aantal Schubertliederen, prachtig gezongen door Fons Hosman, met als begeleider Ferrie Eyselin. Auke Oevering en Johan van Boven werden met hun Schubertliederen begeleid door Monique van Gils. Zij had deze middag wel drie mensen om te begeleiden en deed dat fantastisch.


Heel blij was ik dat Marguerite Samama, de moeite heeft genomen om helemaal vanuit Amsterdam bij ons te komen optreden. Het Strauss-lied Die Nacht zong zij beeldschoon, evenals het lied Alte Liebe van Brahms. Ook zij zong een vrij onbekend lied: Feldeinsamkeit van Ives. Jaap de Roon Hertoge heeft weer een geweldige bijdrage geleverd aan het slagen van deze middag: ook hij begeleidde maar liefst drie solisten. Hij vertelde mij dat hij erg geïnspireerd werd door Marguerite Samama.


Hans Boersma en Liesbeth Reijerkerk zongen weer de sterren van de hemel - zij stralen echt de liefde voor de zangkunst uit. Je hebt van die mensen die je de hele dag wel wilt horen! Henriëtte van den Dool werd begeleid door haar man en zong heel mooi een lied uit de cyclus Sea Pictures van Elgar, evenals het lied van Brahms Von ewiger Liebe. Mij lijkt het geweldig om zo door je man begeleid te kunnen worden! Fijn dat Lia Schlärmann uit Vlaardingen dit keer ook wilde mee doen. Zij zong onder andere een lied van Copland en het mooie lied In der Fremde uit op.39 van Schumann.


De gastvrouw kreeg na het eerste glas wijn een extra Italiaanse toegift van Fons Hosman. Wat een verrassing! De meesten hebben nog lang in de tuin in het mooie weer nagenoten. Mijn kleindochter Lotte kon je soms, tijdens het zingen, zien dansen in de tuin. Zij klapte iets te vaak waar het niet moest, maar dat leert ze nog wel. Met de hapjes die ze uitdeelde en niet te vergeten de massage van de schouders van Jaap Heins, heeft ze het weer goed gemaakt! Hij vertelde mij dat hij nog nooit zo relaxed gezongen heeft."


Gerry Volker-de Visser
Contactpersoon regio Rotterdam
september 2012

Gerry Volker-de Visser


Leden-voor-leden-concert
zondag 9 september 2012
t.h.v. familie Volker
Tooroplaan 6, Maassluis
VvhL - KVK-nr. 40445139