Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Terugblik: Magelone-liederen in Salon dell'Arte

In Rotterdam traden op zondag 16 september 2012 bariton André Morsch en pianist Jeroen Sarphati op in de Salon dell'Arte van Jos Exler en Willem Donker. Het was een stralende dag en het publiek genoot in het negentiende-eeuwse kunsthuis van negentiende-eeuwse liederen: de vijftien romances van de Magelone-liederen van Brahms. Gerry Volker, contactpersoon van regio Rotterdam, brengt verslag uit.


"Jos Exler en Willem Donker hadden tot mijn grote vreugde hun Salon dell'Arte wederom open gesteld voor de Vrienden van het Lied. In deze sfeervolle kamer genoten wij van de stem van André Morsch met aan de piano Jeroen Sarphati.


Beide musici hadden door drukke werkzaamheden niet veel tijd gehad om uitgebreid met elkaar te repeteren. Dit was echter niet te merken. Zij brachten een heel mooie uitvoering van Die schöne Magelone van Brahms. Fijn dat André Morsch, ondanks zijn volle programma, weer eens voor onze vereniging wilde optreden! Wij genoten van hun uitvoering.


Het was nog heel mooi weer, waardoor wij de bezoekers buiten al konden verwelkomen en we ook in de pauze even naar buiten konden. Jos Exler had er een gezellig zitje gemaakt.


Jeroen Sarphati had iemand nodig voor het omslaan van de bladzijden en op de foto is te zien dat Diderik Vaneste zich beschikbaar stelde. Willem Donker had voor de solisten een presentje in petto, evenals voor de heer Vaneste. Jos had alles weer buitengewoon goed geregeld en zo kunnen wij weer terug zien op een geslaagde concertmiddag.


Hartelijk dank Jos!"


Gerry Volker
contactpersoon regio Rotterdam
oktober 2012

bariton André Morschzondag 16 september 2012
André Morsch (bariton) en Jeroen Sarphati (piano)
Brahms - Die schöne Magelone
t.h.v. Jos Exler
Salon dell'Arte
Kon. Emmaplein 1, Rotterdam
VvhL - KVK-nr. 40445139