Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Terugblik: Concert van de regio Rotterdam op het nippertje gered!

Op zondag 24 november zouden Frans Huijts en Jan Willem Nelleke een recital verzorgen voor de afdeling Rotterdam. Helaas moest Frans vrijdagavond laat afbellen wegens ziekte. Na veel telefoontjes kreeg Gerry Volker, contactpersoon voor deze regio, aan het eind van de zaterdag nog een vervangend duo. Na afloop kon ze opgelucht en aangenaam verrast verslag uitbrengen.

Wat een geluk dat Ingrid Kappelle en Jeroen Liedorp bereid waren om in te vallen. Dankzij de moderne communicatie middelen hebben zij in een paar uur tijd een mooi programma kunnen samenstellen. Jeroen en Ingrid wonen tegenwoordig een heel eind van elkaar af, dus er was ook niet veel tijd om alles door te nemen. Het was te merken dat zij al veel met elkaar gewerkt hebben. Ik heb ze ook eens samen met een prachtig programma in het Concertgebouw gehoord. Deze fantastische musici hebben ons verwend met o.a. liederen van twee tamelijk onbekende componisten: de Nederlandse Bertha Frensel Wegener-Koopman en haar Duitse tijdgenoot Leo Blech. Wat zong Ingrid die liederen mooi, fantastisch begeleid door Jeroen Liedorp. Zij brachten verder liederen van Brahms, Samuel Barber en tot slot de bekende zigeunerliederen van Dvorak. Door de geweldige voordracht van Ingrid zag je de zigeuners in gedachten bij het kampvuur zitten.

Ingrid honoreerde zelfs mijn verzoeknummer als toegift: het Heksenlied van Mendelssohn. Ik heb het eens van haar gehoord en vind dat dit lied haar op het lijf geschreven is! Bij deze korte voorbereidingstijd had ik niet gedacht dat ze het zou zingen. Dat was dus een verrassing!
Veel dank aan dit duo voor de geslaagde invalbeurt. Op zondag 1 juni geven Ingrid Kappelle en Jeroen Liedorp een recital in de afdeling Haarlem met een soortgelijk programma.

Gerry Volker
contactpersoon regio Rotterdam
november 2013


sopraan Ingrid KappelleZondag 24 november 2013
Ingrid Kappelle (sopraan) en Jeroen Liedorp (piano)

Liederen van o.a. Barber, Frensel-Wegener, Blech en Dvorak.

t.h.v. fam Leemreis, Voorschoterlaan 94, Rotterdam
VvhL - KVK-nr. 40445139