Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Impressie ledenconcert op 30 maart

Wat zijn de toehoorders bij het ledenconcert van Rotterdam weer verwend! Ten eerste door het programma van hoog niveau! Zoveel bevlogen musici te horen is een van de redenen dat de gastvrouw het ervoor over heeft steeds opnieuw de kamer te ontruimen en om te bouwen in een concertzaaltje. En ten tweede door het prachtige weer, waardoor de mensen elkaar in de pauze en na afloop buiten konden ontmoeten, onder het genot van een drankje.

Er werd begonnen met twee Schubertliederen, prachtig uitgevoerd door Jaap Heins en zijn pianist Jaap de Roon Hertoge. De beide Japen hadden speciaal voor de gastvrouw twee liederen ingestudeerd: Herbst en Der Winterabend.

Daarna zong Fons Hosman een paar liederen van Brahms, waaronder het mooie lied Feldeinsamkeit. Marijke de Visser volgde in haar pianobegeleiding moeiteloos. Beide musici hebben samen al verschillende workshops gevolgd en raken meer en meer op elkaar ingespeeld.

Etelka Szekeres en Johan van der Brugge hadden er een lange reis voor over om in de regio Rotterdam op te treden. Zij brachten twee liederen van Berlioz uit Les Nuits d’Été en na de pauze nog een paar liederen van Tschaikowski. Twee liederen werden zelfs in het Russisch gezongen. Chapeau!

De sopraan Marianne vd Heuvel zong heel mooi met begeleiding van Geert Woltjer een cyclus van vijf liederen: Banalités van Poulenc. Marianne en Geert houden allebei van het Franse repertoire. Dat was wel te merken! Het publiek reageerde enthousiast!

Brahms componeerde voor een bevriend echtpaar zijn twee liederen opus 91: Geistliches Wiegenlied en Gestillte Sehnsucht. Liesbeth Reijerkerk zong deze liederen met haar fantastische voordracht helemaal uit het hoofd. Alle toehoorders waren onder de indruk van haar optreden, waarbij zij prachtig begeleid werd door zowel de celliste Emmy Schalink als de pianist Winfried Verweij.

Tot slot werd een voor velen onbekend stuk gebracht door de twee Japen: Ballade vom Haideknaben van Robert Schumann. Dit is een melodrama voor piano en spreekstem met een tekst van Friedrich Hebbel. Een bijzonder einde van een fantastische middag!

Gerry Volker
contactpersoon afdeling Rotterdam

Concertlocatie Maassluis
zondag 30 maart 2014
leden-voor-ledenconcert

VvhL - KVK-nr. 40445139