Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Een zomers programma met Franse en Amerikaanse orkestliederen

Op zondag 20 maart traden Henriette Feith en Maurice Lammerts van Bueren op voor de afdeling Rotterdam met hun programma Who needs the Band. Hierin brengen zij orkestliederen, die door de componist zelf gezet zijn voor zang en piano. Op dit programma staan liederen van Canteloube, Ravel, Bernstein en Barber.

Op de site staat al een tijd een enthousiast verslag van Yolande Couweleers, contactpersoon afdeling Friesland, over een recital, dat Henriette Feith en Maurice Lammerts van Bueren in Leeuwarden hebben gedaan. Hierdoor aangestoken wilde ik dit duo met dit programma graag naar Rotterdam halen. Speciaal op verzoek van een van onze leden werd het lied Knoxville: Summer of 1915 van Barber ook bij ons uitgevoerd!

Op 20 maart was het zover: de leden van de vereniging konden kennis maken met de ‘nieuwe’ locatie in het voormalig pakhuis aan het Handelsplein in Rotterdam. Dhr. Minos de Jonge bewoont daar een loft die zich uitermate goed leent voor concerten. Wij waren dan ook erg blij dat de vereniging Vrienden van het Lied zijn prachtige ruimte mocht gebruiken.

Bij de Chants d’Auvergne van Canteloube was het opletten geblazen. Maurice vertelde dat de meeste teksten gingen over herders en herderinnetjes, dus hadden we toch een idee. Toen we de liederen hoorden, was het niet zo belangrijk meer waar ze over gingen, want de stralende stem van Henriette was genoeg om ons te boeien. Bij het lied Lou Coucut waande ik me op een zomerdag in de tuin, waar wij heel vaak in de verte de koekoek horen roepen.

Ook de Shéhérazade van Ravel en de composities van Bernstein en Barber werden door het publiek gewaardeerd. Het is absoluut een meerwaarde dat de componisten deze werken zelf voor zang en piano hebben geschreven, naast hun bekende versies met orkest. Mede door het fantastische spel van Maurice klonken de liederen prachtig. Hij is een ware tovenaar op de vleugel!

Gerry Volker
contactpersoon Rotterdam

Gerry Volker

Nu 10 jaar contactpersoon; lees ook het interview met haar uit 2010
 

VvhL - KVK-nr. 40445139