Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Concert winnaars ISLDC-VvhL-prijs 2017

De afdeling Rotterdam beleefde op zondagmiddag 19 november een fantastisch concert, gegeven door Clara Barbier Serrano (sopraan) en Pieter van Delden (piano), winnaars van de VvhL-prijs van het Internationale Studenten LiedDuo Concours 2017.

In april 2017 vond in Groningen het Internationaal Studenten LiedDuo Concours plaats. Dit concours vindt elke twee jaar plaats, waarbij steeds een Vrienden van het Lied-prijs wordt uitgereikt. Dit jaar werd de prijs gewonnen door een internationaal duo, bestaande uit de Franse sopraan Clara Barbier Serrano en de Nederlandse pianist Pieter van Delden. Zij brachten voor de regio Rotterdam een heel gevarieerd programma met als titel Jeugd en Lente. Het publiek kreeg liederen te horen van Schubert, Wolf, Strauss, Mahler, Debussy en Poulenc.

Vermoedelijk hebben de solisten nog nooit in zo’n bijzondere locatie opgetreden, midden tussen de wijnflessen in de mooie ruimte van Hosman Frères in Vlaardingen. Na afloop van het concert maakte gastheer Fons Hosman voor het publiek nog een paar heerlijke flessen wijn open!

Clara Barbier Serrano kon niet genoeg van het zingen krijgen. Samen met de gastheer zong zij nog het bekende Mozart-duet Là ci darem la mano en enkele liederen. Wij waren blij dat de solisten de moeite genomen hadden helemaal uit Leipzig naar Vlaardingen te komen om ons een heerlijke middag te bezorgen! De familie Van Dorp uit Rotterdam was zo vriendelijk de solisten onderdak te verlenen, zodat zij uitgerust aan het concert konden beginnen.


foto's gemaakt door Jan Hendrik van Dorp

Na afloop van het concert stond Annette Ovink, voorzitter Commissie Concerten, nog even stil bij het afscheid van ondergetekende als contactpersoon van de afdeling Rotterdam. Het was namelijk 'mijn' laatste concert en ik kreeg een mooie cd cadeau met Winterreise door het CoCo Collectief.

Gerry Volker
contactpersoon Rotterdam

Gerry Volker

was van 2006 tot eind 2017 een zeer betrokken contactpersoon; lees ook het interview met haar uit 2010
 

VvhL - KVK-nr. 40445139