Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Terugblik: Röntgen in Rotterdam

Helaas moesten Claire Lees en Lies Braakman door persoonlijke omstandigheden, kort voor de geplande datum, afzeggen. Annette Ovink vond gelukkig het duo Robbert Muuse en Micha van Weers bereid voor hen in te vallen. Ik was heel blij dat zij op zo’n korte termijn konden en wilden komen!

De leden van de afdeling Rotterdam konden nu onverwachts kennis maken met de liederen van Julius Röntgen. Robbert Muuse en Micha van Weers hebben in 2016 een cd uitgebracht met de mooie titel Alle Lust will Ewigkeit, gewijd aan het liedoeuvre van Röntgen. Zowel de teksten als de muziek maakten dat ik meer van deze liederen wilde horen. Ik heb dan ook de cd gekocht. Daar staan ook liederen op die Robbert niet op het concert gezongen heeft.

Wat een bijzondere liederen zijn het en wat een hoeveelheid tekst! De gedichten van de Röntgen-liederen zijn wel moeilijk. Daar moest ik eerst op zitten studeren, zols die van Nietzsche en die Griekse ballade... Maar de muziek is mooi en ik heb bewondering voor Robbert, die ze allemaal uit het hoofd zong en met een geweldige voordracht. Ook vertelde hij veel over de liederen en de componist. Micha speelde zoals altijd weer prachtig.

Alle bezoekers waren het er over eens dat het een bijzonder concert was. Ik heb daardoor ook een nieuw lid kunnen inschrijven. Robbert en Micha, hartelijk bedankt dat jullie op zo’n korte termijn wilden invallen. Het was een geweldig concert!

Gerry Volker
contactpersoon Rotterdam

foto Merlijn Doormernik
Robbert Muuse en Micha van Weers

13 januari 2019
Rotterdam

VvhL - KVK-nr. 40445139