Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Terugblik: Een fraai lenteconcert

Op zondag 31 maart werden wij voor het concert van Hans Pieter Herman en Bas Verheijden gastvrij ontvangen door Joop en Fransje Bonebakker in Mijnsheerenland. Wat is dat toch een mooie omgeving in de lente: veel bloesembomen en voorjaarsbloemen. Je keek je ogen uit! Gelukkig hadden alle bezoekers aan de zomertijd gedacht, dus we konden op tijd beginnen.

Hans Pieter Herman en Bas Verheijden hebben elkaar als duo nog maar kort geleden gevonden , maar het was alsof zij al jaren samen musiceren. Iedereen was het erover eens dat zanger en pianist een gouden combinatie vormen. Op het programma stonden o.a. een paar liederen uit Myrten opus 25 van Schumann. Dit opusnummer was voor mij minder bekend, maar bleek juweeltjes te bevatten. Vooral het lied Aus den Hebräischen Gesängen over de zwaarmoedige koning Saul vond ik erg mooi, evenals de Zwei Venezianische Lieder. Verder brachten Hans Pieter en Bas liederen van Hugo Wolf en de Vier ernste Gesänge van Brahms. Ik was blij dat ik ze opnieuw van Hans Pieter Herman kon horen. Hij zingt ze zo mooi! Een paar weken geleden moest ik nog aan het derde lied denken: O Tod, wie bitter bist du. Als je vaak in een verpleeghuis komt (zoals ik op het ogenblik) en ziet hoe sommige mensen lijden, ben je blij dat er een eind aan komt. Dat wordt in dat lied zo mooi beschreven!

In de pauze werden wij onthaald met koffie, thee en door Fransje zelfgebakken cake. We konden ook fijn even de prachtige tuin in. Ik ving een paar gesprekken op over het concert. Iedereen was al laaiend enthousiast en de tweede helft moest nog komen! Een vrouw die net lid geworden was, verzuchtte:‘Ik begrijp niet waarom ik niet al veel eerder lid geworden ben.’ Wat een compliment!! Ik heb haar gelijk uitgenodigd voor het ledenconcert op 15 september. (Ze zingt ook zelf, hoorde ik.)

Na de pauze Franse liederen van Debussy en Duparc en daarna van Joseph Kosma. Vooral het lied over de twee slakken van Kosma vonden de mensen erg amusant. Onze voorzitter Aat Klompenhouwer bedankte de familie Bonebakker voor de gastvrijheid. Ga er maar aan staan: de kamer zodanig verbouwen dat er 47 mensen kunnen zitten!! Joop en Fransje draaien er hun hand niet voor om. Gelukkig hadden zij hulp van dochter en kleinzoon. Aat sprak na het concert ook nog even over het Internationale Liedfestival in Zeist dat in mei gehouden wordt.

’s Avonds mochten we gezellig bij de familie Bonebakker eten. We hebben ons toen gebogen over het raadsel van de ‘sigaar’ die Fransje onder de vleugel vond. Het bleek iets te zijn om de klep een beetje omhoog te zetten. Bas heeft de sigaar niet gebruikt, maar onder de vleugel laten liggen. Ik heb Hans Pieter een foto gestuurd van dat ‘ding’ en toen was het raadsel snel opgelost.
Wat een heerlijke dag!

Gerry Volker-de Visser
contactpersoon Rotterdam


Hans Pieter Herman

Website
» www.hanspieterherman.nl

VvhL - KVK-nr. 40445139