Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Terugblik: Een muzikaal visitekaartje

Op zondag 2 juni gaf het nieuwe duo Vincent Kusters en Charlie Bo Meijering met veel succes een concert voor de afdeling Rotterdam. Terwijl het buiten ontzettend heet was, was het goed toeven in de sfeervolle Salon dell’ Arte van Jos Exler. Op verzoek van de contactpersoon brachten de musici een ingekorte versie van hun programma Wär’ ich nie aus euch gegangen….

Het recital werd geopend met Nachtstück van Schubert. Daarna brachten bariton Vincent Kusters en pianist Charlie Bo Meijering de Kerner-liederen opus 35 van Robert Schumann, waarmee zij grote indruk maakten. Door hun subtiele voordracht werd Erstes Grün een teer liedje om in te lijsten. Na La Chanson du Pêcheur van Fauré klonk er een verrassend lied van de in Maastricht geboren componist Carl Smulders. Ook de volgende componiste, Andrée Bonhomme, was in Maastricht geboren. Van haar werden Trois poèmes Arabes uitgevoerd. Het laatste lied Fusilamiento op tekst van Guillén is ook van een Nederlandse componist. Dit prachtige lied is van de hand van Stephen Westra. Tot verrassing van het publiek was hij aanwezig bij dit concert in Rotterdam.

Beide musici gaven een mooi visitekaartje af met dit programma, dat bekende en onbekende liederen bevatte. Bovendien past de aandacht voor het Nederlandse lied bij de doelstellingen van de Vrienden van het Lied. Met de uitvoering van een vrij recent lied van de Utrechtse componist Westra liet het duo merken dat de liedkunst nog altijd springlevend is.

Gerry Volker-de Visser
contactpersoon Rotterdam


Vincent Kusters


Charlie Bo Meijering

VvhL - KVK-nr. 40445139