Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Terugblik: Regionaal jubileumfeest met Maarten Koningsberger in dubbelrol

Het 45-jarig bestaan van de afdeling Twente werd zondag 9 september 2012 gevierd in de Stiftskerk op Het Stift te Weerselo. De organisatoren van regio Twente, Annette Ovink en Dick Buld, brengen verslag uit van een mooie jubileumviering.


"Wat kunnen contactpersonen zich nog meer wensen bij de viering van een jubileum? Een prachtig concert, een sfeervolle ambiance, enthousiaste toehoorders, stralend weer, warme woorden, mooie bloemen, een drankje en hapje en een positief saldo. Het was er allemaal!


Het concert werd voor deze gelegenheid georganiseerd in samenwerking met de Bach Sociëteit Twente, de businessclub van de stichting Twentse Matthäus Passion, met bariton Maarten Koningsberger als verbindende factor. Uniek was de dubbelrol die hij bereid was te vervullen: voor de pauze barokmuziek met Fred Jacobs op theorbe, na de pauze het klassieke lied met Kelvin Grout aan de vleugel. En wat pakte dat mooi uit in de oude Stiftskerk waar de zon door de gebrandschilderde ramen scheen!


Muziek, liefde en vrouwen werden in de liederen van Purcell speels en teder bezongen, fraai ondersteund door de warme klanken van de theorbe. Bij de herhaalde strofen van The knotting song zag je Phyllis zo voor je, verdiept in haar borduurwerk zonder acht te (durven?) slaan op haar vurige aanbidder


De liederen van Schubert en Brahms waren mooi gekozen en werden door zanger en pianist zeer expressief vertolkt. Met de drie Shakespeare Songs opus 6 van Quilter ging het qua tekst terug naar de Engelse renaissance, en was de cirkel rond.


Na het uitbundige Then, heigh ho the holly! This life is most jolly! en een uitnodigend warm applaus klonk héél verstild als toegift Schuberts Über alle Gipfeln ist Ruh.


De ontlading kwam met een staande ovatie voor de drie musici en een hartelijk Happy birthday to you voor de jarige Kelvin. Het was een waar feest voor onze 45-jarige afdeling, en voor ons als contactpersonen voor Twente sinds 20 jaar."


Annette Ovink en Dick Buld
Contactpersonen regio Twente
9 september 2012

De Stiftskerk te Weerselo


Jubileumconcert t.g.v. 45-jarig bestaan afdeling Twente
zondag 9 september 2012
Stiftskerk, Weerselo


Aankondiging
» Regio Twente viert 45-jarig bestaan
VvhL - KVK-nr. 40445139