Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Een stralend concert op een stralende dag

De bariton Daniël Hermán Mostert en pianiste Sofia Vasheruk vergastten ons op een van de warmste zomerdagen van het jaar op liederen met voor het merendeel, zoals welhaast gebruikelijk in dit genre, teksten waar je koud van wordt. Zoveel gefrustreerde liefde, eenzaamheid en verlangen lees je in de gedichten van de 4 Gesänge opus 2 van Alban Berg en van de Liederkreis opus 24 van Robert Schumann. Na de pauze ook zieligheid alom in de teksten, die Henri Duparc gebruikte en bij de korte cyclus van Maurice Ravel: Don Quichotte à Dulcinée.

Paradoxaal is dan dat er geen zieligheid in de muziek zit. En zeker niet in de viriele zang van bariton Daniël Hermán Mostert. Hij geeft de muziek kracht mee en hier en daar ook humor. Dat uiteraard het meest in de liederen van Maurice Ravel die, aan het eind gezongen, zorgden voor een fraaie opbouw van het programma.
De zanger vormde een voortreffelijke twee-eenheid met pianiste Sofia Vasheruk die ook hier weer haar publiek van haar grote muzikale gaven liet genieten.

En genieten was het deze middag, mede door de entourage waarin het concert plaats vond: de gastvrije, rustieke woning van de heren Hoving en Van Reijn met zijn prachtige zomerse tuin, waarin het goed toeven was. Hierdoor was de nazit nog heel lang en heel gezellig en werd er menige al-of-niet muzikale boom opgezet. Vrienden (van het Lied) onder elkaar!

Nico Spaaks
lid afdeling Twente


Daniël Hermán Mostert
Sofia Vasheruk


VvhL - KVK-nr. 40445139