Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Myrten van Schumann in Singraven

Op zondag 16 september had de regio Twente een bijzonder concert qua programma en locatie. Een mooie liedcyclus van Robert Schumann Myrten opus 25 aangevuld met zijn meest geliefde duetten werden uitgevoerd door Florieke Beelen en Hans Pieter Herman met Maurice Lammerts van Bueren aan de piano. Het recital vond plaats in het statige Huis Singraven te Denekamp.

De afdeling Twente van onze vereniging slaagt er vaak in om hun concerten op bijzondere plaatsen te doen plaatsvinden; dit is weer zo'n voorbeeld. Het weer deed ook zijn best: zon alom. We werden ontvangen met koffie of thee en daarna het concert. Ik was wel eens eerder op het landgoed Singraven geweest maar nog nooit in het gebouw. Of je zo de zeventiende-achttiende eeuw binnenloopt, heel harmonieus en daardoor bijzonder geschikt voor dit liedrecital.

Het concert was heerlijk om bij te wonen. Hoogzwangere Florieke Beelen zong met haar mooie mezzo en fijne stembeheersing het eerste lied Widmung, dat ik zo ontzettend mooi vind. Daarna zongen zij en Hans Pieter Herman afwisselend en samen in de duetten de bijna 30 liederen, die geprogrammeerd waren. We genoten aan een stuk door van beide zangers en niet in het minst ook van de pianist Maurice Lammerts van Bueren. Een bijzonder programmaboekje gaf mij de gelegenheid om op eenvoudige wijze ook de teksten te volgen. Dat doe ik eigenlijk nooit, maar zo langzamerhand kom ik toch wel tot de ontdekking dat het begrijpen van de tekst een enorme verrijking betekent bij het genieten van deze muziek.

Tijdens de pauze ging het hele gezelschap naar buiten; een glaasje wijn verhoogde de feestvreugde. Toen kwam de tweede helft van het programma, dat werd afgesloten met een toegift in de vorm van een vrolijk duet. Daarna naar buiten waar de drie uitvoerenden hun kersverse cd aanboden met de mooie titel und ein Kuss auf dein Herz .... Hierop staan de liederen, die op deze middag gezongen werden. Omdat wij die cd gesponsord hadden, kregen wij een door alle drie getekend exemplaar; een leuke geste. Natuurlijk spraken we nog vrij uitgebreid met hen, eerst buiten en na afloop van de verkoopsessie ook nog binnen, wederom onder het genot van een glaasje. Het was fijn om met hen na te kunnen praten. De gastvrijheid staat hoog in het vaandel van de afdeling Twente, waarvoor dank.

Ferry van Elven
lid afdeling Utrecht

Myrten en duetten van Robert van Schumann

16 september 2018
Landgoed Singraven
Denekamp (Twente)

VvhL - KVK-nr. 40445139