Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

From Russia with Love in Huis Singraven

Afdeling Twente heeft met drie verbouwde boerderijen en een modern huis, alle met een behoorlijke vleugel, niet te klagen over goede concertlocaties. Maar in de ambiance van Huis Singraven kwam het recital van Varvara Tishina en Victoria Dmitrieva wel bijzonder fraai tot zijn recht!

In een salon vol kunst en antiek uit de 17e en 18e eeuw, zoals in de huizen van de elite in Sint-Petersburg in de tijd van de laatste tsaren, klonken tal van prachtige liederen uit die periode: van Glinka, Tsjaikovski, Rimski-Korsakov, Rachmaninov en Glière. Was het uit de romantische componisten op zich al lastig kiezen, zoals pianiste Victoria stelde, nog moeilijker was de keuze uit hun liedoeuvres van 60 tot 120 liederen. De selectie bleek echter zeer de moeite waard, en haar uitleg per componist droeg eraan bij de liederen in de context van hun chronologische volgorde te plaatsen.
De uitvoering was wonderschoon, met sopraan Varvara als een ware nachtegaal, en bracht het talrijke publiek tot een staande ovatie. Gebedeld om een toegift, door het duo kennelijk niet voorzien, klonk dan ook passend opnieuw Solovej (De nachtegaal) van Rimski-Korsakov, zoals te horen is op onderstaande video, gemaakt door de beheerder van Landgoed Singraven.

Waarom een concert op Singraven als je regio gezegend is met gastvrije huizen? Omdat we voor een huisconcert om privacy-redenen geen reclame kunnen maken buiten onze kring van leden en muziekvrienden, en wél voor een concert op een ‘openbare’ locatie, zeker als die meer ruimte biedt dan de meeste gastadressen. Via regionale bladen en websites bereik je ook mensen die de VvhL niet kennen, met Huis Singraven als trekpleister. Van de 64 toehoorders bij dit concert waren 13 van buiten de VvhL en onze mailinglijst. Of dat behalve naamsbekendheid wat oplevert, is altijd afwachten. Zo’n samenwerkingsconcert heeft het voordeel dat de mooie locatie gratis ter beschikking wordt gesteld, inclusief gestemde vleugel en (in dit geval) de drankjes. Daar staat echter tegenover dat de baten toekomen aan het gastadres, niet aan de vereniging. Desalniettemin zien we het als een van de weinige mogelijkheden voor regionale PR met ledenwerving als ultiem doel. Na dit prachtige recital zegden twee mensen toe lid te worden, maar die kwamen van de mailinglist…

Annette Ovink en Charles Mol
contactpersonen van afdeling Twente

7 april 2019
From Russia with Love

Landgoed Singraven
Denekamp (Twente)

VvhL - KVK-nr. 40445139