Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Honderd jaar (on)beantwoorde liefde

Bariton Jan Willem Baljet en pianist David Bollen verzorgden op zondag 24 januari 2016 voor de regio Utrecht een prachtig recital met de titel An die ferne Geliebte. Uitgevoerd werden liederen van Van Beethoven, Schumann, Brahms, Liszt en Tsjaikovsky, omlijst met brief- en dagboekfragmenten.

De liederen kregen een extra dimensie door de mondelinge toelichting, die Jan Willem Baljet gaf aan de hand van verschillende passages uit brieven en dagboeken van de componisten. Deze teksten illustreerden het alsmaar zoeken naar dat ene antwoord: de beantwoorde liefde. Of, misschien door het niet bereiken van dat ene antwoord, waren de gedichten zo triest, verlangend en/of berustend getoonzet door de heren componisten. Dit bepaalde ook de keuze om juist deze gedichten te gebruiken. Vanaf de liefdesperikelen van Van Beethoven tot aan de dood van Brahms was het bijna 100 jaar lang onveranderd zoeken. Mooi was het om die verschillende toonzettingen op dit eeuwigdurende thema te horen.

Een zeer aan te raden recital, dat prachtig gezongen en begeleid werd door Jan Willem en David. Dit programma wordt in het voorjaar herhaald in de regio Alkmaar op 10 april en in de regio Nijmegen op 17 april.

Robert Koch
contactpersoon Utrecht


Nieuwegein
24 januari 2016

Jan Willem Baljet
met David Bollen

VvhL - KVK-nr. 40445139