Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Origineel duettenprogramma in Utrecht

Op zaterdagavond 8 oktober 2016 vond de première plaats van een nieuw liederen- en duettenprogramma van Francis van Broekhuizen (sopraan), Martijn Sanders (bas-bariton) en Femke de Graaf (piano). Zij brachten onder andere duetten en liederen van de Nederlandse componisten Catharina van Rennes (1858-1940), Leon C. Bouman (1852-1919) en Richard Hol (1825-1904), en van de Duitse componist Eugen Hildach (1849-1924) op teksten van Sturm en Eichendorff. Aanwezig waren ruim dertig (lied)vrienden en familieleden.

Ruim een jaar geleden, op 4 oktober 2015, hebben Francis, Martijn en Femke tijdens de after party van het liedrecital van Francis en Femke, spontaan besloten een nieuw liederen- en duettenprogramma samen te stellen. Nog niet eerder hadden zij voor de Vrienden als duo opgetreden.

Na een zonnige groet, een Venetiaans uitstapje en een ode aan het lied (Gruss, Venetianisches Gondellied en Auf Flügeln des Gesanges) van Mendelssohn, werden twee composities van Ernest Chausson (La Nuit en Chanson Perpetuelle) en twee composities van César Franck (Nocturne en Soleil) uitgevoerd. Chausson en Franck zijn niet al te bekend als liedcomponisten; hun liederen waren zeer de moeite waard om gehoord te worden.

Na deze liederen en duetten volgden de stukken van de Nederlandse en Duitse componisten. Een ware ontdekking om deze te horen , met soms verstilde en dan weer virtuoze pianobegeleidingen. Francis, Femke en Martijn hebben hard gewerkt om deze composities onder de knie te krijgen. Alle composities zijn door Francis en Martijn mondeling toegelicht. Zij vertelden, soms serieus en soms met een lichte toets, over de ontstaansgeschiedenis van het lied of duet en de componist. De avond eindigde met een geweldige toegift!

Al met al was het zeer de moeite waard om de première van dit unieke programma mee te maken. In de ruime locatie van de Zeven Linden te Utrecht kwam dit trio goed tot zijn recht. Laten we hopen dat deze drie solisten dit programma nog vaker mogen brengen.

Robert Koch
contactpersoon Utrecht


Francis van Broekhuizen

 


Martijn Sanders

 


Femke de Graaf

VvhL - KVK-nr. 40445139