Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Een geslaagde invalbeurt

Op zondag 10 november konden de leden (en twee nieuwe leden!) van de afdeling Utrecht genieten van een recital in De Zeven Linden, een geweldige locatie in de stad Utrecht. Uitgevoerd werden een cantate van Joseph Haydn en liederen van Gustav Mahler en Hector Berlioz. Een bijzonder concert met het geweldige duo Helena van Heel (mezzosopraan) en Naomi Tamura (piano). Een kleine, rode draad was dat alle liederen in een versie voor zang en piano en in een versie voor zang en orkest bestonden. Helena gaf een korte toelichting op de composities.

Het duo opende met Haydn’s cantate Arianna a Naxos, waarin beide musici alle ruimte gaven aan de enorme expressie, die tekst en muziek vragen. Het is gewoonweg een spannende en ontroerende muzikale vertelling. Dankzij de goede voordracht van Helena van Heel was alles letterlijk te verstaan en luisterde het publiek geconcentreerd. Het applaus, dat hierna losbarstte, leek wel een slotapplaus.

Het recital werd vervolgd met Mahler’s Lieder eines fahrenden Gesellen. Een grote stap in de tijd en een flinke verandering van het muzikale metier, maar wederom een mooie vertelling. Naomi Tamura sloot hier fantastisch bij aan met haar kleurrijke en prachtige pianospel. Na de pauze werd de cyclus Les Nuits d’été van Berlioz uitgevoerd. Een uitvoering waarvan ik alleen kan zeggen: beluister deze zes liederen in de uitvoering van Helena en Naomi!

Het duo Van Heel-Tamura was pas laat geboekt voor deze middag in verband met een afzegging van het oorspronkelijk geplande duo. Aan niets was te merken dat dit recital een invalbeurt was. De vereniging Vrienden van het Lied mag zich gelukkig prijzen met zulke goede solisten. Het publiek kon weer volop genieten.

Robert Koch
contactpersoon Utrecht


De Zeven Linden,
Lagenoord 71, Utrecht


Helena van Heel
mezzosopraan

VvhL - KVK-nr. 40445139