Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Terugblik: Luisterrijk concert in nieuwe ambiance

De “Vrienden van het Lied”, afdeling Veluwe, gaf op 11 november 2012 een concert met twee zangeressen en twee pianisten. Het was een feestelijke gebeurtenis, te meer omdat de nieuwe Muziekkamer van de familie Hutten werd ingewijd. Heerlijk om opnieuw een locatie in Elburg te hebben, waar Kamerconcerten kunnen plaatsvinden.
De nieuwe ambiance ziet er aantrekkelijk uit met prachtige kroonluchters en mooie schilderijen en het allerbelangrijkste : een fraaie concertvleugel !

Voor de pauze trad de jonge sopraan Simone Bekkering, begeleid door pianiste Riëtte Olthof op met liederen van Wolf, Debussy, Grieg en Granados. De liederen van Debussy pasten wonderwel bij de akoestiek van de ruimte. De composities van Granados vormden een waardig slot van het optreden.

Na de pauze traden twee Finse dames voor het voetlicht. Zij spraken Engels, waardoor men iets over de inhoud van de liederen meekreeg. Sopraan Pila Rytkonen werd op de vleugel begeleid door de begaafde pianiste Juuli Vaulasvirta. Gestart werd met vier liederen van Robert Schumann, die wonderschoon werden uitgevoerd. Ik noem vooral “ Intermezzo” en “Die Stille”. Verder zong zij enkele liederen van O.Merikanto, J.Sibelius, E.Melartin en twee liederen van Debussy. Zij beschikt over een heldere, klankrijke stem met een bijzondere uitstraling. Tenslotte zong zij een Romanssi van Nils-Eric Fogstedt, die niets aan de verbeelding over liet.

Met een dankwoord van mevrouw de Kovel en bloemen voor de vier dames werd de luisterrijke middag besloten. Een dergelijk concert is voor herhaling vatbaar.

Recensie geschreven door Annette Essers

Fam. Hutten Elburg

VvhL - KVK-nr. 40445139