Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Terugblik: Wolf-concert

Eindelijk was het dan zo ver. Op zaterdag 8 december gaven studenten van het ArtEZ -conservatorium van Zwolle, Arnhem en Enschede in het cultureel centrum Veluvine in Nunspeet een concert met bijna alle liederen uit het Italienisches Liederbuch van Hugo Wolf. De zangstudenten die meededen zijn Bachelor-studenten van het 1e t/m het 4e jaar. De 26 zangstudenten voerden 46 liederen uit. Enkele ervan werden eerst in het Italiaans gereciteerd.


Rondom meerdere liederen werd een act opgevoerd, compleet met attributen. Dit maakte het concert zeer levendig. De pianisten Wouter Munsterma, docent, en Vesna Dimcevska, studente, bezig met haar mastersopleiding, voerden hun partijen met verve uit. Het concert was niet alleen een lust voor het oor, maar ook voor het oog. Alle studenten waren gekleed in de kleuren rood, groen en wit, de kleuren van de Italiaanse vlag, met voor de mannen soms wat zwart er bij.


Vanaf september hadden de studenten wekelijks twee uur met hun docenten Lodewijk Meeuwsen en Marjan Kuiper gewerkt aan deze liederencyclus in de vorm van een workshop/masterclass. Aan de orde kwamen o.a. tekstinterpretatie, stijl , Duitse uitspraak en timing, de vorm en herkomst van de gedichten, het verhaal vertellen, samenspelen, podiumpresentatie, zangtechnische aspecten enz. Veel studenten hadden nog niet of nauwelijks liederen van Hugo Wolf gezongen.


Na afloop van het concert kregen studenten, pianisten en docenten een zakje sinterklaassnoep, wat door sommigen onmiddellijk werd genuttigd.


Dit concert werd aangemerkt als een alternatief concert. Wellicht een idee voor andere afdelingen om bij een conservatorium in de buurt na te vragen wat dit kan bieden. De studenten van ArtEZ hadden het concert als voorspeelavond op 4 december uitgevoerd in het conservatorium van Zwolle. Het optreden in Nunspeet was voor hen een extra mogelijkheid om voor het voetlicht te treden.

VvhL - KVK-nr. 40445139