Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Een romantisch concert op een sfeervolle locatie

In de fraaie muziekkamer van de familie Hutten in Elburg vond op zaterdag 9 november 2013 voor de Vrienden van het Lied een recital plaats van twee getalenteerde zangeressen. De sopranen Gerdine Tuinstra en Esther Ree volgen momenteel een masteropleiding zang aan het ArtEZ-conservatorium. Zij werden op uitstekende wijze op de vleugel begeleid: Gerdine Tuinstra door de bekende pianist Steven Faber en Esther Ree door de gedreven pianist Wouter Munsterman.

De beide liedduo's traden afwisselend op. Gerdine zong liederen van Gustav Mahler, Francis Poulenc en Edvard Grieg. Esther had behalve Poulenc Hugo Wolf, Charles Gounod, Jean Sibelius en Toivo Kuula op haar repertoire. Opvallend was het grote volume van Gerdine, waardoor de hoogte bijna schel klonk. Bij Esther viel de sfeervolle presentatie en de gevoelige interpretatie op. Zij kan van de ademsteun nog meer gebruik maken.

Bij de liederen van Poulenc kwam bij Gerdine het beste naar voren Une herbe pauvre en Nous avons fait la nuit, beide uit Tel jour, telle nuit. Bij Esther waren dat een fraai gebracht C’est ainsi que tu es en het geestige Paganini, beide uit Métamorphoses. Verder een gevoelig gezongen Die Bekehrte van Hugo Wolf en van Charles Gounod een beeldig Au rossignol en Aimons-nous!

Gerdine vervolgde na de pauze met liederen van Grieg, die geënt zijn op volksmelodieën. Opvallend was de uitvoering van Dereinst, Gedanke mein en Die verschwiegene Nachtigall. Esther zong tenslotte zeer gepassioneerd van Jean Sibelius Flickan kom ifran sin älsklings möte en een heel lief gezongen Aamulaulu van Toivo Kuula.

De luisteraars hebben allen bijzonder genoten van de zang van de sopranen en het pianospel van de begeleiders.

Annette Essers, lid van de afdeling Veluwe

Fam. Hutten Elburg.

VvhL - KVK-nr. 40445139