Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Succesvol studentenrecital

Wie kent het niet? Dat gevoel van the day after the day and night before! Het gevoel van een kater of euforie? Die kriebeling bekroop in Elburg op 11 mei 2014 degenen die op 10 mei de Johannes Brahms Dag in De Doelen in Rotterdam hadden beleefd.
Twee gevorderde studenten van het conservatorium ArTeZ concerteerden in kleine kring ten huize van de familie Hutten in Elburg. Wouter Munsterman (piano), Zoë Hemmes (sopraan) en Anouk Snellink (mezzosopraan) presenteerden een gevarieerd en boeiend programma.

Voor de pauze: Zoë Hemmes

Zoë zong met bravoure en expressie liederen van Gabriël Fauré, Claude Debussy, Reynaldo Hahn, Erkki Melartin, Roger Quilter, Antonín Dvořák, Sergei Rachmaninoff, Modest Mussorgsky en Kurt Weill. Een verrassende uitschieter was Mignon van Franz Schubert in dit blok voor de pauze. De plaatsing van Schubert in de tijdlijn van 1797 tot 1953 in het midden van dit blok benadrukt zijn positie en spilfunctie in de liedkunst te midden van zijn internationale collegae. In alle liederen was de liefde het uitgangspunt.

Na de pauze: Anouk Snellink

Anouk vertolkte uiterst doorleefd liederen van Henri Duparc, Johannes Brahms en Benjamin Britten. Ook hier: Love is in the air. In de tijdlijn van 1833 tot 1976 is Brahms opvallend in het midden van het blok geplaatst. Brahms en Schubert, die muziekhistorisch bijna op elkaar aansluiten, vormen daarmee een evenwicht, een balanspunt ten opzichte van de andere componisten. Anouk excelleerde in Brahms. Daags tevoren had ze nog haar niet geringe bijdrage geleverd aan de Johannes Brahms Dag in de Doelen te Rotterdam. Dat leverde in Elburg dus géén kater op, maar bevestigde de resultaten van de masterclass door Graham Johnson.

De pianopartijen werden met ingetogenheid vertolkt door Wouter Munsterman, die daarbij beide jonge zangeressen alle ruimte verschafte om hun talent overtuigend over het voetlicht te brengen. Opnieuw een fantastisch concert met studenten, die dankbaar zijn voor de geboden mogelijkheid om in kleine kring podiumervaring op te doen. De afdeling Veluwe is er trots op dat deze door de nood van het kleine ledental geboren mogelijkheid, als een succes te bestempelen is. Het is zeker de moeite waard om dit te promoten bij andere afdelingen.

Bert de Vries
contactpersoon Veluwe

Fam. Hutten Elburg

VvhL - KVK-nr. 40445139