Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Bijzonder concert door Frans duo

Op zondag 5 maart werd in de afdeling Veluwe een bijzonder concert gegeven. Bijzonder vanwege de uitvoerenden en de locatie. Uitvoerenden waren de winnaars van het Internationaal Vocalisten Concours 2016 in ’s-Hertogenbosch: Adèle Charvet (mezzosopraan) en Florian Caroubi (piano), de locatie de muziekkamer van het kasteel Oldenaller in Putten. Met heel veel dank aan mevrouw Van Dantzig, een van de bewoners van dit kasteel.

Adèle en Florian brachten een programma met liederen van Johannes Brahms, Clara Schumann, Robert Schumann, Arnold Schönberg en Hugo Wolf. We waren verrast door de keuze van Duitse liederen door een Frans duo. Adèle heeft een grote stem, beheerst het Duits perfect en heeft een groot inlevend vermogen. Florian gaat helemaal op in de muziek en zit bij emotioneel zware momenten gewoon te zuchten, niet zo luidruchtig als Glenn Gould maar helemaal opgaand in de muziek. De 61 luisteraars (een volle zaal) hebben genoten van de prachtige stem en het gloedvolle pianospel. Als toegift werd een Frans lied ten gehore gebracht.

Buitengewone locatie, mooie vleugel, goed geluid en perfecte musici; een groot genoegen om mee te kunnen maken.Na afloop was er een drankje en een hapje, waarbij ook de musici aanwezig waren en volop met hen en met elkaar nagepraat kon worden.

Enkele bezoekers waren met de trein gekomen. En wie troffen zij op station Nijkerk tot hun verbazing? De twee optredende artiesten, zodat ook daar nog een genoeglijk nagesprek gevoerd kon worden.

Cora de Kovel, contactpersoon Veluwe
Ferry van Elven, lid afdeling Utrecht


Kasteel Oldenaller (Putten)

drie concerten
winnaars VVhL-prijs IVC 2016

3 maart afd. Twente
4 maart afd. Friesland
5 maart afd. Veluwe

VvhL - KVK-nr. 40445139