Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Uniek en verrassend concert

Op zaterdagavond 18 november verzorgden mezzosopraan Ineke Vlogtman en pianist Steven Faber een prachtig concert in Elburg voor de afdeling Veluwe.

Het programma bestond, zeer verrassend, uit hoofdzakelijk onbekende liederen. Van de componist Schumann brachten zij een selectie uit het Liederalbum für die Jugend. Van Zemlinsky brachten zij vier liederen uit de Sechs Gesänge nach Gedichten von Maurice Maeterlinck. Voor de pauze sloten zij het programma af met drie romances van de Russische componist Glinka.

Na de pauze voerde het duo Vlogtman-Faber drie liederen uit van Respighi gebaseerd op Armeense poëzie. Darna volgden Spaanse volksliederen gecomponeerd door Graciano Tarragó en een set Engelse volksliederen van Benjamin Britten. Het thema was volksliederen en muziek, die hierdoor was geïnspireerd.

Steven Faber en Ineke Vlogtman vertelden steeds iets over de liederen die ze gingen uitvoeren, zowel over de teksten als over de muziek. Ook dat droeg bij aan het mooie geheel. De liederen werden met veel passie en gevoel uitgevoerd en klonken prachtig in de muziekkamer van de gastvrije familie Hutten. De 43 toehoorders waren zeer enthousiast over de samenstelling en de uitvoering van het programma.

foto's gemaakt door Tjaard Heikens

Als toegift brachten de musici nogmaals een romance van Glinka: Reislied. Het publiek ging zeer tevreden naar huis.

Cora de Kovel
contactpersoon Veluwe

Fam. Hutten Elburg

VvhL - KVK-nr. 40445139