Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Prachtig concert in de muziekkamer van de familie Hutten

Mezzosopraan Sara Klein Horsman en pianiste Vesna Dimcevska gaven op zondag 22 april een liedrecital in Elburg. Het was een prachtig concert met wisselende muziekgenres en verschillende sferen.

Zij vertolkten liederen van Franz Schubert, waaronder Frühlingsglaube en Nachtviolen en van Alban Berg onder andere Schlafen, schlafen en Nun ich der Riesen Stärksten überwand uit zijn opus 2. Na de pauze bracht dit duo de romantische cyclus Les nuits d’été van Hector Berlioz.

Sara Klein Horsman maakte fraaie overgangen van forte naar piano en omgekeerd, begeleid door werkelijk zeer mooi pianospel door Vesna Dimcevska. De spanning in de muziek was bijna voelbaar. Beide solisten vertelden om beurten iets over de liederen. Dit geeft de toehoorden meer inzicht in de muziek. Leuk en heel verhelderend. De aanwezigen hebben zeer genoten en gingen meer dan tevreden naar huis.

Sinds november 2015 staat het duo Sara Klein Horsman – Vesna Dimcevska op de solistenlijst van de Vrienden van het Lied. Samen traden ze ook op tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam.
Sara heeft in 2011 als masterstudent aan het ArtEZ- conservatorium, ook al eens opgetreden in onze afdeling, toen samen met pianiste Anouk de Jong. Het was leuk om te zien en te horen hoe zij gegroeid is in de vertolking van liederen.

Cora de Kovel
contactpersoon Veluwe

De muziekkamer in Elburg

VvhL - KVK-nr. 40445139