Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Honegger-recital in Elburg

In Elburg, het pareltje aan het IJsselmeer, vond op 14 oktober een liedrecital plaats met sopraan Claudia Patacca, bariton Sinan Vural en pianist Jean-Baptiste Milon. In de fraaie, grote ruimte - voormalige huisartsen praktijkruimte van haar echtgenoot , aldus de gastvrouw - kwamen de stemmen goed tot hun recht. Het optreden was geheel gewijd aan de componist Honegger.

In 2011 hebben Claudia Patacca en Sinan Vural met pianist Nick Ross in Virginia (USA) een cd opgenomen met het integrale liedoeuvre (62 liederen) van Arthur Honegger, die is verschenen bij Centaur Records. De daar gegeven recitals werden lovend ontvangen. De presentatie van deze unieke dubbel-cd vond plaats in april 2012 in de Arke Zaal van Muziekcentrum Enschede. Een deel van deze liederen brachten zij nu tijdens dit concert. De korte en lange liederen werden met veel passie afwisselend door de zangers uitgevoerd en afgewisseld met pianostukken met als toegift een vrolijk duet. Deze bijzondere formule is erg plezierig, want de afwisseling van twee stemsoorten is inspirerend en de toevoeging van werken voor pianosolo is programmatisch interessant. Overigens is Honegger op zich al inspirerend genoeg: modern, indringend en melodieus.

De teksten van de liederen kwamen van verschillende dichters, waaronder Paul Fort, Guillaume Apollinaire, Jean Cocteau en Jean Giraudoux. Drie korte liederen vonden hun inspiratie in het sprookje van De kleine Zeemeermin van Hans Christian Andersen. Claudia had gezorgd voor een uitgebreid programmaboekje waarin bij elk blokje een mooie beschrijving van de liederen stond. Door de details in de muziek te benadrukken verhoogde ze hiermee het luisterplezier. Een extra pluspunt om dit trio voor een concert uit te nodigen.

Cora de Kovel, contactpersoon Veluwe
Ferry van Elven, lid afdeling Utrecht


Claudia Patacca


Sinan Vural

Honegger-recital
14 oktober 2018
Elburg (Veluwe)

VvhL - KVK-nr. 40445139