Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Terugblik: Bijzonder concert in Wageningen

Op 29 november vond er een bijzonder concert plaats in de afdeling Wageningen. Ali Hendriksen nam afscheid als contactpersoon en componist Wim Aerts was aanwezig bij de uitvoering van zijn liederen.

In verband met veranderingen in haar werk moest Ali Hendriksen afscheid nemen als contactpersoon van de afdeling Wageningen. Aat Klompenhouwer bedankte haar voor haar inzet en voor haar nieuwe initiatieven en ze werd uiteraard gehuldigd. Als dank een heel bijzondere fles wijn, biologisch en druif voor druif geplukt, en de mooie CD-cassette van Elly Ameling. Van de leden van de regio kreeg Ali een mooi boeket. Gelukkig kent deze afdeling een tweede contactpersoon in de persoon van Marijke Muuse, zodat de concerten doorgang kunnen blijven vinden.

Het was een mooi en origineel liedrecital met sopraan Ellen Valkenburg en pianiste Andrea Vasi. Zij vormen al jaren een vooraanstaand liedduo en konden in dit programma hun kwaliteiten ten volle laten horen. Naast bekende liederen van Schubert, Debussy, Wolf en de Falla lieten zij een onbekende cyclus van Britten horen, te weten Fish in the unruffled lakes. Hierin wordt cynisch commentaar geleverd op de politieke ontwikkelingen en de homofobie in de eerste helft van de vorige eeuw.

Ook bijzonder waren de liederen van Wim Aerts, byzantinoloog. Zijn zoon heeft dit duo gevraagd diens werk als eerste op liedrecitals ten gehore te brengen. De componist, al in de 90, was zelf aanwezig bij dit concert. In vele opzichten een middag vol verrassingen.

Aat Klompenhouwer
voorzitter

Ellen Valkenburg (sopraan) en Andrea Vasi (piano)


't Venster te Wageningen


zondag 29 november 2015

Ellen Valkenburg en Andrea Vasi
VvhL - KVK-nr. 40445139