Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Terugblik: All about Women in Rhenen

Op 8 oktober was in De Vlam te Rhenen een liedrecital te horen met als titel All about Women. Het werd gegeven door het Duo Aurora, bestaande uit alt-mezzo Cécile van de Sant en pianiste Nathalie Doucet.

Het Duo Aurora bracht een prachtig afwisselend concert, dat begon met Vier Gedichten van Revius gecomponeerd door Jurriaan Andriessen. Deze liederen worden meestal met harp uitgevoerd, maar klinken ook prima met piano. Hierna volgden de Chansons de Bilitis van Debussy en de bekende, maar altijd aantrekkelijke cyclus Frauenliebe- und Leben van Robert Schumann. Het programma voor de pauze werd afgesloten met de drie liederen van La maja dolorosa van Granados. De liederen in All about Women gaan over liefde, verlangen, boosheid, eenzaamheid en alles wat daarbij hoort, teder en meeslepend vertolkt door beide dames.

Het deel na de pauze was gewijd aan de cyclus From the Diary of Virginia Woolf van de Amerikaanse componist Dominick Argento (*1927). Argento schreef deze heftige cyclus, bestaande uit acht liederen, in 1974 voor de beroemde Engelse mezzosopraan Janet Baker. Cécile van de Sant en Nathalie Doucet brachten dit werk op zeer indringende wijze voor het voetlicht. Alsof het nog niet genoeg was, werd het publiek beloond met twee toegiften, waarvan de laatste De vlieg Eulalie was. Dit lied van Tom Sol, ook zanger bij de Vrienden van het Lied, op tekst van Annie M.G. Schmidt werd met veel Spaanse pit gebracht. We hebben weer genoten. Wat hebben we toch supergoede solisten bij de vereniging. Ik verheug me al weer op het volgende concert.

Marijke Muuse
contactpersoon afdeling Wageningen

Cécile van de Sant en Nathalie Doucet


All about Women


8 oktober 2017
De Vlam, Rhenen

VvhL - KVK-nr. 40445139