Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Samenwerking Edesche Concertzaal

Concert afdeling Wageningen

Vrijdag 8 mei 2015, 20.00 uur
Olivia Vermeulen (mezzosopraan) en Jan Philip Schulze (piano)
‘Ode aan de sterke vrouw’, met werken van o.m. Mozart, Schumann, Wolf, Eisler en Debussy
Locatie: Edesche Concertzaal, A'damseweg 9, 6711 BE Ede
Aanmelden: bij contactpersonen mw Muuse en mw Hendriksen via vvhlwageningen@hotmail.nl
NB: bij dit samenwerkingsconcert betalen niet-leden de voor de zaal geldende toegangsprijzen

Edesche Concertzaal

Begin 2011 kwam de Noorderkerk in Ede leeg te staan. Een goede invulling was niet eenvoudig te vinden, maar met de welwillende betrokkenheid van de projectontwikkelaar, de morele steun van de Stichting Behoud Noorderkerk en de creatieve aanpak van Eskes Media kwam er een nieuw begin voor dit erfgoed van Ede. Na een grondige renovatie en restauratie werd het gebouw in 2013 in gebruik genomen als ondernemerscentrum. Eskes Media kwam op het idee de prachtige kerkzaal als concertruimte te gebruiken met de naam Edesche Concertzaal. Onder de gaanderijen zitten hun kantoorruimtes en in de zaal staat nog het romantische Ypma-orgel uit 1882, dat weer regelmatig bespeeld wordt. Er is een prachtige Bösendorfer-vleugel geplaatst en de intieme concertzaal leent zich uitstekend voor kamermuziek en wordt ook als expositieruimte gebruikt.

Samenwerking Vrienden van het Lied

Omdat in de Edesche Concertzaal ook liederenrecitals worden gegeven, lag een samenwerking met Vrienden van het Lied voor de hand. Het eerste gezamenlijk georganiseerde concert belooft een bijzondere avond te worden. Mezzosopraan Olivia Vermeulen zingt een lofzang op de sterke vrouw. Mozart, Schubert en Schumann lieten zich graag door de dames inspireren. Zodoende bevolken heel wat vrouwen het klassieke liedrepertoire: sterke vrouwen, bedrogen vrouwen, sensuele vrouwen, vrouwen die zich afvragen hoe ze in hun huidige leven zijn beland. Kortom, een prachtig programma waarin iedere vrouw zich kan herkennen. Olivia ontroert met een lach én een traan.

Mezzosopraan Olivia Vermeulen

Olivia Vermeulen is vooral bekend van haar optredens in het Concertgebouw bij de NTR ZaterdagMatinee. In 2013 maakte ze haar debuut bij De Nationale Opera. Toch is ze zelden in Nederland te vinden, want de carrière van Olivia Vermeulen voltrekt zich vooralsnog op de grote buitenlandse podia. Dit seizoen voert haar de hele wereld over, met veel optredens in het Verre Oosten. Geniet van dit zeldzame liedrecital van Olivia Vermeulen in Nederland, want zij is enkel te bewonderen in de Edesche Concertzaal en op zondag 10 mei in het Concertgebouw.

www.oliviavermeulen.comEdesche Concertzaal
Amsterdamseweg 9
6711 BE Ede

www.edescheconcertzaal.nl

VvhL - KVK-nr. 40445139