Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Nieuwe contactpersoon en concerten

De afdeling Zeeland is een tijdje slapende geweest door het ontbreken van een contactpersoon. Gelukkig is nu een van de leden bereid gevonden om deze taak op zich te nemen. De nieuwe contactpersoon is Addy Nieuwenhuize-Harting. Zij heeft meteen twee concerten georganiseerd.

Addy Nieuwenhuize is geen onbekende, want zij is galeriehoudster van Boederijgalerie de Osseberg, even ten noorden van Middelburg. Zij stelt haar mooie ruimte al jaren beschikbaar voor concerten. De Vrienden van het Lied hebben daar meermalen van kunnen profiteren. De eerste twee recitals, die zijn gepland, vinden ook plaats in galerie De Osseberg, Singelweg 11 in Grijpskerke.

Het eerstvolgende concert is op zondag 1 juli om 3 uur 's middags. Het Huygens Duo, bestaande uit Leonore van Sloten (mezzosopraan) en Arjen Verhage (luit/theorbe), zal dan optreden met het programma 'Dichters des Vaderlands'. Hierin komen teksten en muziek aan bod van Hooft, Vallet, Van den Vondel, Guédron, Boësset, Van den Hove, Huygens, Luyken en natuurlijk van Jacob Cats. Deze van oorsprong Zeeuwse dichter heeft lang gewoond en gewerkt in Middelburg.
N.B. Wegens ziekte van de zangeres is dit concert verplaatst naar zondag 9 december!

Het tweede concert vindt plaats op zondag 30 september om 15.00 uur. Dan zullen optreden Irene Maessen (sopraan) en Eleonore Pameijer (dwarsfluit). In hun programma 'Vrouwen in de Oriënt' nemen zij u mee naar oriëntaalse oorden met teksten van de 16e eeuwse Indiase dichteres Mira Bai. Rokus de Groot verdiepte zich in deze mystica en componeerde een roerend portret. Sylvia Maessen gebruikte voor haar compositie Rubaiyat kwatrijnen van de Perzische dichter Omar Khayyam. Hierin begeleidt Irene Maessen zichzelf op zes gestemde glazen. Verder muziek van Jacques Ibert op teksten van Victor Segalen en een fluitsolo van Ganesh Kumar geïnspireerd op de raga. Jeff Hamburg componeerde de vier indringende Joshe Kalb liederen. Ook de vertelster Shéhérazade zal niet ontbreken.

De galerie biedt ruimte voor veel bezoekers. Ook leden van andere afdelingen zijn van harte welkom. Met hun lidmaatschapskaart hebben zij gratis toegang tot alle regioconcerten. De maanden juli en september lenen zich prima voor een wandeling op het strand van Domburg of door de oude binnenstad van Middelburg. Meld je wel even aan voor het concert bij Addy Niewenhuize. Zie haar gegevens in de kolom hiernaast.

Dinant Krouwel
webredacteur Vrienden van het Lied

Nieuwe contactpersoon

Addy Nieuwenhuize-Harting
(Boerderijgalerie de Osseberg)
Singelweg 11
4364 LA Grijpskerke
tel. (0118) 625284
e-mail info@deosseberg.nl

VvhL - KVK-nr. 40445139