Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Goethe Trio

Het Goethe Trio brengt verhalen van literaire grootheden opnieuw tot leven. Het aangrijpende verhaal Het lijden van de jonge Werther van Johann Wolfgang von Goethe over de onbeantwoorde liefde van een jongeman, wordt voorgelezen door de acteur Tom Jansen. Het verhaal wordt muzikaal geïllustreerd met liederen uit de klassieke muziek van o.a. Robert Schumann en Franz Schubert. Liederen die qua sfeer en inhoud perfect aansluiten bij de emoties van het verhaal. De liederen worden vertolkt door bariton
Robert van der Vinne, tevens oprichter van het trio. Hij wordt begeleid door de pianist Kelvin Grout.

 

Tom Jansen studeerde in 1968 af aan de Toneelacademie van Maastricht. Hij speelde in talloze toneelproducties. Zo was hij te zien in Una Giornata Particolare en vertolkte hij dragende rollen bij de toneelgezelschappen Het Vervolg en het RO Theater. In de bioscoop was hij te zien in o.a. Mariken, en drie films van Theo van Gogh: Vals Licht, Loos en Terug naar Oegstgeest.

 

Bariton Robert van der Vinne studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij o.a. Margreet Honig en Maarten Koningsberger. Naast zijn solistische carrière, waarin hij zich voornamelijk toelegt op het liedkunst- en oratoriumvak, behoort hij sinds 1995 tot de vaste bezetting van het Collegium Vocale te Gent en La Chapelle Royale te Parijs.

 

De Engelse pianist Kelvin Grout studeerde pianobegeleiding aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen. Bij zijn vertrek uit Guildhall werd hij door Elisabeth Schwarzkopf uitgenodigd om voor haar te werken in haar lespraktijk te Zwitserland. In zijn imposante carrière werkte hij samen met de meest toonaangevende vocalisten zoals Jessye Norman en Sarah Walker en in Nederland met Maarten Koningsberger en Elly Ameling. 

 

Programma's

 

Bloemen
Gekwelde zielen, oude liefde, nieuwe liefde. Dit aangrijpende en fascinerende verhaal wordt voorgelezen door Klaas de Vries en wordt afgewisseld met liederen van Schumann, Brahms, Wagner, Strauss, Poulenc en Debussy.

 

De Schuld
Een opmerkelijke ontmoeting in een bergdorp. Hartstocht, liefde, desillusie en erbarmen wisselen elkaar af in dit ontroerende verhaal van Stefan Zweig en wordt afgewisseld met liederen van Schubert, Schumann, Brahms en Mahler.

 

Website
» www.goethetrio.com

VvhL - KVK-nr. 40445139