Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Trio Werther

In 2006 richtte bariton Robert van der Vinne een trio op, waarbij een literair verhaal verteld wordt en begeleid wordt met liederen, die bij de sfeer en inhoud van het verhaal passen. Dit ensemble heette in de eerste samenstelling het Goethe Trio en met de huidige bezetting het Trio Werther.

Het verhaal wordt voorgelezen door acteur Tom Jansen en Robert van der Vinne wordt op de piano begeleid door de pianist Jeroen Sarphati. Het Trio Werther brengt verhalen van literaire grootheden opnieuw tot leven met liederen, die qua sfeer en inhoud perfect aansluiten bij de emoties van het verhaal.

Tom Jansen studeerde in 1968 af aan de Toneelacademie van Maastricht. Hij speelde in talloze toneelproducties. Zo was hij te zien in Una Giornata Particolare en vertolkte hij dragende rollen bij de toneelgezelschappen Het Vervolg en het RO Theater. In de bioscoop was hij te zien in o.a. Mariken, en drie films van Theo van Gogh: Vals Licht, Loos en Terug naar Oegstgeest. 

Bariton Robert van der Vinne studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij o.a. Margreet Honig en Maarten Koningsberger. Naast zijn solistische carrière, waarin hij zich voornamelijk toelegt op het liedkunst- en oratoriumvak, behoort hij sinds 1995 tot de vaste bezetting van het Collegium Vocale te Gent en La Chapelle Royale te Parijs.

Pianist Jeroen Sarphati studeerde piano bij Jan Wijn en liedbegeleiding bij Rudolf Jansen aan het Amsterdams Conservatorium. Hij gaf recitals in belangrijke zalen als de Beurs van Berlage, de Brusselse Muntschouwburg en de Hermitage te St. Petersburg. Hij is een veelgevraagd pianist en begeleider bij vocalisten.

Programma's

Werther

Het aangrijpende verhaal is van Goethe, gebaseerd op Das Leiden des jungen Werthers en gaat over de onbeantwoorde liefde van een jongeman. De vertelling wordt muzikaal geïllustreerd met liederen uit de klassieke muziek van o.a. Robert Schumann en Franz Schubert.

Bloemen

Gekwelde zielen, oude liefde, nieuwe liefde. Dit aangrijpende en fascinerende verhaal van Arthur Schnitzler wordt voorgelezen door Tom Jansen en wordt afgewisseld met liederen van Schumann, Brahms, Wagner, Strauss, Poulenc en Debussy.

De Schuld

Een opmerkelijke ontmoeting in een bergdorp. Hartstocht, liefde, desillusie en erbarmen wisselen elkaar af in dit ontroerende verhaal van Stefan Zweig en wordt afgewisseld met liederen van Schubert, Schumann, Brahms en Mahler.

Concerten

 

Website
» robert van der vinne

VvhL - KVK-nr. 40445139