Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Abigail Richards

Abigail Richards werd geboren in Engeland en kreeg daar ook haar opleiding. Als kind kreeg zij les van haar moeder, daarna kon zij met een beurs van haar 12e tot 18e naar de Chethams Music School. Daar studeerde ze bij David Hartigan en Murray McLachlan en behaalde verschillende prijzen, waaronder de David Hartigan Memorial en de Dennis Midwood-prijs.

 

Toen ze achttien was, kreeg Abigail een toelating en een beurs om te studeren bij Carole Presland aan het Koninklijk Muziek College van het Noorden in Manchester (RNCM). Tegelijkertijd behaalde ze een graad in Musicologie aan de Universiteit van Manchester, waar ze afstudeerde met de aantekening Uitmuntend (First Class Honours). In haar studietijd in Manchester nam Abigail deel aan veel boeiende muziekprojecten, waaronder optredens op de festivals Beethovenfest, Schubertfest en Glories of the Keyboard and Piano 2000. Ook als kamermusicus was ze actief, met name als pianiste in het Stadler Trio waarmee ze de Prijs van Granada 2000 won en vervolgens door heel het Verenigd Koninkrijk optrad. Vele prijzen en beurzen heeft Abigail in de wacht gesleept van zowel het RCNM als de Universiteit van Manchester en in 2002 was ze bij de winnaars van de RCNM Keyboard Competition, zodat ze het volgende seizoen voor een optreden werd uitgenodigd in hun Jonge Kunstenaars-concerten.

 

In 2006 rondde Abigail haar masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam af, waar ze studeerde bij David Kuyken. Gedurende haar studie nam Abigail deel aan twee masterclasses onder leiding van Murry Perahia en speelde ze Beethovens Piano Concert no. 4 met het CvA Orkest. Tevens was ze lid van het Ensemble Pavone, waarme ze de publieksprijs won van de Almere Kamermuziek Competitie.

 

Ze werkt nu regelmatig met de zangers Florieke Beelen en Rea Fueter met wie ze deelneemt aan de Master's Liedklas onder leiding van Udo Reinemann. Abigail is daarnaast werkzaam als begeleidster voor de lessen van hoofdvakdocente zang Valérie Guillorit en werkt als freelancer voor de Nationale Reisopera.

 

Concerten

Utrecht

Zondag 26 november 2017, 15.00 uur
Florieke Beelen (mezzosopraan) en Abigail Richards (piano)
Programma met liederen van Liszt, Wolf, Wagner (Wesendonck-lieder), Rachmaninoff en Sibelius
Locatie: ‘De Zeven Linden’, Lagenoord 71, 3552 AA Utrecht
Aanmelden: bij contactpersoon hr Koch via (030) 2718142 of lek2@ziggo.nl

Haarlem

Zondag 11 maart 2018, 12.30 uur
Florieke Beelen (mezzosopraan) en Abigail Richards (piano)
Programma met liederen van Liszt, Wolf, Wagner (Wesendonck-lieder), Rachmaninoff en Sibelius
Locatie: Sociëteit Vereeniging, Zijlweg 1, 2013 DA Haarlem
Bij dit samenwerkingsconcert met de sociëteit hebben VvhL-leden gratis toegang en bedraagt de entree voor niet-leden € 10,-
Aanmelden: bij contactpersoon hr Brockmeier via 023 529064 of guusbrockmeier@gmail.com
Bij de vereniging
Sinds 2009VvhL - KVK-nr. 40445139