Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Ariane Karres-Veelo

Op 4 september 2013 is Ariane Karres overleden. Zij droeg de Nederlandse liedkunst en de Vrienden van het Lied een warm hart toe. Ze is 63 jaar geworden.

Ariane Karres werd opgeleid voor het conservatorium door haar vader, de pianist Chris Veelo. Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jan de Man en vervolgde haar studie in Amsterdam bij Jan Wijn.

In de jaren 1977 tot 1982 werden door de Vrienden van het Lied twee maal jaarlijks cursussen georganiseerd op het landgoed Queekhoven voor professionele zangers en hun pianisten. Interesse en grote voorliefde voor het liedbegeleiden werden daar gevormd. Grote inspiratoren waren, naast de beroemde zangdocenten, de pianisten Thom Bollen en Rudolf Jansen.

Later was zij vele malen begeleidster op de amateurcursussen georganiseerd door de Vrienden van het Lied. In die hoedanigheid was zij tevens pianiste bij Herman Schey in Sankt Moritz. Met de bariton Bernard Kruysen gaf ze een aantal concerten met Schuberts Winterreise.

15 jaar lang maakte zij deel uit van het Ensemble PianVoce, opgericht door actrice/zangeres Trins Snijders. Sinds hun oprichting mochten zij samenwerken met het Gemeentemuseum Den Haag om daar, met hun concerten, de tentoonstellingen in een muzikale, historische en literaire context te plaatsen.

Met haar echtgenoot, hoboïst Maarten Karres vormde zij jarenlang een muzikaal duo. Bij Erasmus Music Productions maakten zij een cd met muziek van Nederlandse componisten en bij Ars Produktion een cd met muziek van Julius Röntgen. In 2005 waren zij samen de initiatiefnemers tot een Julius Röntgen Festivaljaar.Ariane Karres-Veelo


VvhL - KVK-nr. 40445139