Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Charlie Bo Meijering

Charlie Bo Meijering (1987), geboren in Amsterdam, is pianist en beeldend kunstenaar. Hij begon bij Liesbeth Langendijk op zevenjarige leeftijd met pianoles. In 2003 werd hij toegelaten tot het Utrechts Conservatorium om hoofdvakpiano te studeren bij Daniël Kramer en vanaf 2006 bij Katia Veekmans. In 2013 rondde hij zijn Masterstudie bij Sebastián Colombo en Henry Kelder af.

Sinds zijn afstuderen heeft hij o.a. meermaals als solist opgetreden in het Concertgebouw en in TV-programma's als Maestro en Het Orkest van Nederland. Bij de Nationale Opera en de Reisopera is hij regelmatig werkzaam als pianist. Naast piano speelt Charlie Bo ook beiaard en orgel. Voor de concertserie "Music, Imagination and the Brain" van Erik Scherder en Katia Veekmans maakte hij tekeningen die live werden geprojecteerd tijdens muziek.

Charlie Bo heeft een speciale voorliefde voor liedbegeleiding. Samen met bariton Vincent Kusters vormt hij een vast lied-duo. Ze worden gecoacht door Meinard Kraak en Roger Braun. In 2018 volgden zij een masterclass bij Elly Ameling en Julius Drake tijdens het Internationaal Lied Festival Zeist.

Concerten

Den Haag

Zondag 17 mei 2020, 16.00 uur
Vincent Kusters (bariton) en Charlie Bo Meijering (piano)
Schubert: Die schöne Müllerin
Locatie: Rogstraatkerkje, Rogstraat 9, 2584 XA Den Haag
Aanmelden: bij contactpersoon mw Kaskens via (070) 3559866 of mien.kaskens@gmail.com

VvhL - KVK-nr. 40445139