Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Charlie Bo Meijering

Charlie Bo Meijering (1987), geboren in Amsterdam, is pianist en beeldend kunstenaar. Hij begon bij Liesbeth Langendijk op zevenjarige leeftijd met pianoles. In 2003 werd hij toegelaten tot het Utrechts Conservatorium om hoofdvakpiano te studeren bij Daniël Kramer en vanaf 2006 bij Katia Veekmans. In 2013 rondde hij zijn Masterstudie bij Sebastián Colombo en Henry Kelder af.

Sinds zijn afstuderen heeft hij o.a. meermaals als solist opgetreden in het Concertgebouw en in TV-programma's als Maestro en Het Orkest van Nederland. Bij de Nationale Opera en de Reisopera is hij regelmatig werkzaam als pianist. Naast piano speelt Charlie Bo ook beiaard en orgel. Voor de concertserie "Music, Imagination and the Brain" van Erik Scherder en Katia Veekmans maakte hij tekeningen die live werden geprojecteerd tijdens muziek.

Charlie Bo heeft een speciale voorliefde voor liedbegeleiding. Samen met bariton Vincent Kusters vormt hij een vast lied-duo. Ze worden gecoacht door Meinard Kraak en Roger Braun. In 2018 volgden zij een masterclass bij Elly Ameling en Julius Drake tijdens het Internationaal Lied Festival Zeist.

Concerten

Haarlem

Zondag 5 januari 2020, 12.30 uur
Vincent Kusters (bariton) en Charlie Bo Meijering (piano)
'Wär' ich nie aus euch gegangen...' met liederen van Schubert, Schumann, Fauré, Anno Schreier en Stephen Westra
Locatie: Sociëteit Vereeniging, Zijlweg 1, 2013 DA Haarlem
Bij dit samenwerkingsconcert met de sociëteit hebben VvhL-leden gratis toegang en bedraagt de entree voor niet-leden € 15,-
Aanmelden: bij contactpersoon a.i. Annette Ovink, via ahodovink@a1.nl

VvhL - KVK-nr. 40445139