Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

David Bollen

David Bollen werd geboren te Amsterdam, waar hij aanvankelijk viool studeerde bij Jan Bor en Bouw Lemkes. Voor zijn pianostudie vertrok hij naar Salzburg, waar hij aan het Mozarteum studeerde en begeleider was bij verscheidene masterclasses tijdens de Internationale Sommerakademie.

In Nederland was hij werkzaam voor De Nederlandse Opera, Opera Zuid, Opera Trionfo en voor verschillende losse operaproducties, alsmede voor het vocalistenconcours in Den Bosch en het Cristina Deutekomconcours in Enschede. Hij begeleidde masterclasses van gerenommeerde operasterren, liederenzangers en zangpedagogen, zoals Margreet Honig, Ira Siff, Regine Crespin, Mikeal Eliasen, Graig Rutenberg, Jerome Hines, Elly Ameling en Udo Reinemann.

David Bollen treedt regelmatig op in liederenrecitals, met zangers als Marcel Reijans, Mattijs van de Woerd en Jan Willem Baljet. Ook Harry Peeters en Udo Reinemann behoorden tot zijn muzikale partners. Als kamermusicus won hij in 1999 samen met Janine Jansen en Cristian Poltera het Charles Hennen-kamermuziekconcours. David Bollen treedt op in binnen-en buitenland, voor radio en televisie, o.a. met ensemble Frommermann, waar hij sinds de oprichting in 2005 deel van uitmaakt. Als docent is hij werkzaam aan het conservatorium van Amsterdam.

Concerten

VvhL - KVK-nr. 40445139